Niemand die me zal tegenspreken wanneer ik beweer dat Anderlecht voorlopig de sterkste ploeg van het land heeft. Ze denderen door de competitie en ook Europees gaat het hen voor de wind. De mayonaise pakt, maar niet iedereen lijkt happy in het Astridpark rond te lopen. Laten we hen eens even voorstellen, de schlemielen van paars-wit. Eerst en vooral is er Ronald Vargas. Ik mag dan wel Clubsupporter zijn, ik hou van voetbal, en Vargas is een artiest. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat clubliefde bij de hedendaagse spelers ver te zoeken is, dus zijn transfer kon ik wel plaatsen. Ik vind het dan ook heel erg spijtig dat de Venezolaan opnieuw langdurig geblesseerd is.

Op een weinig benijdenswaardige tweede plaats staat Tom De Sutter. Eerst gebarreerd door Romelu Lukaku, vervolgens door Dieu Mbokani. En dan is er nog zijn eigen trainer die beweert weinig met De Sutter te praten om persoonlijke redenen … Vreemd. Schlemiel nummer twee wil ik met open armen in Jan Breydel ontvangen. Koningskoppel met Björn Vleminckx!

Derde schlemiel op het podium is Olivier Deschacht. De voormalige kapitein van paars-wit is zijn plaats kwijt aan een Iraanse Zweed die uit de Zwitserse competitie kwam.

Op de vierde plaats staat Kanu. De Braziliaan barst van het talent, maar begrijpt de betekenis van ‘prof’ niet. Al veel kansen gekregen, weinig ervan benut. Een andere Braziliaan mag zich ook als schlemiel bestempelen: Samuel werd ingehaald als verlosser van de defensie, maar verkommert in de tribune. Dan hebben we verder Mazuch (die Kouyaté als centrale verdediger ziet openbloeien), Reynaldo en Iakovenko.

Jovanovic en co zijn niet te houden en voetballen freewheelend naar de titel. Al verwacht ik toch nog een fel aandringend Club. Dat zal verdienstelijk tweede worden, al zal dat zonder hún schlemiel, Koster, zijn.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom

bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te

weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Tom Vandecaveye, Rumbeke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier