De 28-jarige middenvelder wil zijn glans terugvinden in de eredivisie en de CL-groepsfase.

Bayern München dacht eventjes aan hem, maar Hertha BSC leek de reddingsboei te worden. Uiteindelijk was het echter een tweejarig contractvoorstel vanuit Eindhoven waarmee Mario Götze (28) over de streep werd getrokken. In principe is een speler van dat kaliber nooit haalbaar voor PSV, zowel financieel – met een jaarloon van tien miljoen euro – als sportief. De 63-voudig international is goed voor 231 Bundesligaduels voor Borussia Dortmund en Bayern München, maar speelde zijn laatste (bijna) volledige wedstrijd in december 2019 tegen Hoffenheim. Sinds 2017 kampte Götze dan ook met een stofwisselingsziekte waarna een langdurig herstel volgde.

Op de laatste transferdag kreeg de Duitse coach Roger Schmidt (53) een tip: Götze was beschikbaar. Technisch manager John de Jong en directeur Toon Gerbrands beslisten hem een contractvoorstel te sturen en hoopten daarbij op de coronacrisis, maar ook het netwerk en de goede naam van hun offensief ingestelde trainer. Want het totale salarispakket – vast loon, bonussen, tekengeld en premies – voor een transfervrije speler mag niet meer dan 2 miljoen euro bedragen.

Via een contactpersoon liet Götze – totaal onverwacht – weten akkoord te gaan met het voorstel. Want hij herinnert zich hoe Schmidt tussen 2014 en 2016 met Vollgasfussball de Duitse top bestormde met Bayer Leverkusen en zowaar de befaamde Gelbe Wand in Dortmund stil kreeg in zijn eerste duel. ‘Een geschenk uit de hemel’, oordeelt De Jong.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier