SD Eibar

Trainer : José Luis Mendilibar – 14/03/1961

Speelde nooit in de Spaanse eerste klasse. Kende zijn hoogdagen bij tweedeklasser Sestao tussen 1985 en 1993.

Begon vier jaar geleden aan zijn tweede periode bij Eibar. Zijn eerste keer duurde slechts één seizoen in tweede klasse (2004/05) waarin hij op een haar na naast promotie greep.

Hij is naar eigen zeggen de eerste die Diego Costa kon temmen, die toen speelde bij Real Valladolid in 2009/10.

Transfers – In

Quique & Expósito (Dep. La Coruña), Bigas (UD Las Palmas), Olabe (Atlético Madrid), Burgos (AD Alcorcón), Correa (Cádiz CF), Tejero (Real Madrid), Benito (Athletic Bilbao), Lobato (Real Oviedo), Inui (Betis).

José Luis Mendilibar
José Luis Mendilibar© / Cordon Press

Out

Jordán (Sevilla FC), Peña (Villarreal), Milla (Elche CF), Cucurella (Getafe CF).

Smaakmaker : Charles

Charles is een beetje zoals goede wijn: die wordt beter met de jaren. De ondertussen 35-jarige Braziliaanse spits heeft een absoluut topseizoen achter de rug met 14 goals. Meer dan tien goals in één seizoen, dat was hem nog nooit gelukt. Aangekomen in Spanje in 2004 belandde hij bij tweedeklasser Pontevedra, waar hij maar liefst zes jaar bleef alvorens naar een andere tweedeklasser te gaan, Mallorca. Zijn debuut op het hoogste niveau maakte hij pas op zijn 29ste bij Celta, als vervanger van de naar Liverpool vertrokken Iago Aspas. Potten breken deed hij er niet echt, waardoor hij na twee jaar naar Malaga vertrok en uiteindelijk dus bij Eibar belandde. In zijn eerste seizoen was hij goed voor 8 goals en daarna dus 14. Kan de Braziliaan met nog een jaartje meer op de teller beter doen dan vorig seizoen?

SD Eibar
Charles
Charles© BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier