Makelaar Dimitri Seljuk zegt dat de club van managing director Patrick Vanoppen uiterlijk op 1 december een openstaande schuld bij hem moet vereffenen.

Nu er opnieuw berichten naar buiten sijpelen over financiële problemen op het Kiel, geeft ook de Rus Dimitri Seljuk aan nog geld van Beerschot te verwachten. “Die club moet mij nog 320.000 euro betalen”, zegt hij. “Als die centen er niet op tijd komen, op 1 december, heeft Beerschot een probleem, want dan trek ik naar de rechtbank. Daar mag u 1000 procent zeker van zijn.”

Veel meer uitleg over die 320.000 euro geeft Seljuk niet. “Het is iets wat op naam van Germinal Beerschot staat,” verduidelijkt hij wel nog, “niet op naam van Patrick Vanoppen zelf. Maar aangezien hij nu de baas is van de club, moet hij dat betalen.” Waar de openstaande schuld vandaan komt, zegt Seljuk niet meer te weten. “Ik herinner me dat niet precies,” klinkt het, “ik heb zo veel spelers. Maar of dat voor deze of gene voetballer is of voor wat dan ook, dat doet er niet toe. Ik weet dat ze moeten betalen. Mijn advocaat zegt dat we over alle nodige papieren beschikken en dat we sterk staan.”

Seljuk, wiens naam niet terug te vinden is bij de erkende makelaars op de FIFA-website, sloeg in 2007 zijn grootste slag met de transfer van ex-Beverenspeler Yaya Touré naar Barcelona. Op het Kiel werkte in het verleden onder anderen Herman Kesters, voormalig voorzitter en nu nog eigenaar van enkele aandelen van Beerschot, met Seljuk samen. Dat mondde in 2005 uit in de transfer van Igor Lolo van Metalurh Donetsk naar het Kiel. Twee jaar later maakten Arsène Né, Aristide Bancé en Nzelo Lembi dezelfde overstap. Kesters was toen ondervoorzitter op het Kiel, Seljuk had bij de Oekraïense club dezelfde functie.

In april, zo’n twee maanden nadat Patrick Vanoppen Beerschot had overgenomen van de groep rond ex-voorzitter Jos Verhaegen, werd Seljuk een van de mensen genoemd bij wie Vanoppen aangeklopt zou hebben voor financiële hulp. Beide partijen gaven op 20 april 2011 in dit blad aan dat hun gesprekken niet over financiële zaken gingen, maar dat ze wel bekeken of er een samenwerking kon komen op het sportieve vlak. Op de vraag of hij een van de mensen is die in het verleden geld leenden aan Vanoppen maar dat nog niet terugkregen, antwoordt Seljuk nu in een eerste reflex: “Nee, hij gaf het mijne terug.” Vervolgens weigert hij daar dieper op in te gaan. “Ik wil daar niet over discussiëren.”

Patrick Vanoppen laat via Frank Van Laeken, de pers- en communicatiemanager van Beerschot, weten dat hij niet wenst te reageren.

DOOR KRISTOF DE RYCK

“Mijn advocaat zegt dat we sterk staan.” Dimitri Seljuk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier