Heb je een coole handtekening? ( lacht) “Nee. Ik begin met een ‘S’ en hang daar ‘De Roover’ aan. Bij mijn achternaam vorm ik de laatste letters niet mooi meer, die mondt uit in golfbewegingen. Nadien trek ik er nog een cirkeltje rond en zet ik er een streepje onder. Die creatie was de eerste die uit mijn hand rolde. Ik heb ze nooit veranderd.”

Als je er op een fandag honderd moet zetten, lijkt de eerste dan nog op de laatste?

“Dat wel. Maar als ik in de buurt van de vijftigste kom, ziet mijn handtekening er plots vreemder uit. Bij de start en op het eind gaat het goed, in het midden van de sessie lukt het minder vlot. Raar. Ik heb er geen verklaring voor.”

Staan bij jou thuis de glazen en mokken recht of omgekeerd in de kast?

“Wacht, ik ga snel even piepen. ( korte stilte) Die staan gewoon recht.”

Dat je dat niet uit het hoofd weet, wijst dat erop dat je niet heel vaak in de keuken komt?

“Nee, dat verraadt enkel dat ik geen aandacht heb voor hoe iets opgeborgen staat of ligt. Het is wel eens het onderwerp van discussies met mijn vrouw. Voor mij is het allang goed als de handdoeken ordelijk opgeplooid in de kast liggen. Dat de bruine op het stapeltje van de bruine horen en de rode op dat van de rode vind ik niet zo belangrijk. Charlotte soms wel.”

Met welke dame zou je graag eens handdoeken opplooien?

Scarlett Johansson. Ze ziet er mooi uit, heeft een aparte, aangename stem en komt interessant over.”

Wat vind je belachelijk aan de kleine Sepp als je oude foto’s van jezelf terugziet?

“Mijn gewicht. Ik was vroeger vrij gezet, je kon me ook wel dik noemen. Als baby en peuter had ik altijd honger. Vanaf het moment dat ik fatsoenlijk begon te lopen, verdwenen de overtollige kilo’s vanzelf. Nu heb ik zelfs geen aanleg meer om snel bij te komen.”

Blijf je soms in de auto wachten als Charlotte winkelt?

“Nee, want ik doe dat zelf ook graag. We gaan elke dag samen naar de supermarkt. In Nederland is dat een gangbare gewoonte. Belgen kopen pakweg tweemaal per week heel veel, hier halen de mensen elke keer louter dat wat ze die dag nodig hebben. De banden aan de kassa’s in Nederland zijn ook kleiner, daar krijg je niet veel op. Voor Charlotte en mij is het trouwens makkelijker om niet al te veel in één keer te kopen, omdat we in ons huurappartement maar een beperkte opslagruimte hebben. Telkens we thuiskomen van ons werk rijden we met de auto of de fiets naar de Albert Heijn om een halfuurtje boodschappen te doen.”

Kun je een knoop in een ballon leggen?

“Ja. Ik ben niet uitermate handig, maar een kast van Ikea krijg ik wel in elkaar. De laatste weken heb ik in de babykamer een commode en een ledikant ineengezet, voor ons eerste kindje, dat normaal gezien rond 16 december geboren wordt. Zulke zaken doe ik graag. Maar als er geboord moet worden, pas ik.”

Kun je goed cadeautjes inpakken?

“Nee, mijn vrouw doet dat altijd. En als ik een geschenk koop, laat ik de mensen van de winkel het in een papiertje wikkelen. Pakjes opendoen, dat ligt me ook al niet. Ik scheur dat papier er zo snel en hard mogelijk af. In feite vind ik het niet eens leuk om cadeaus te krijgen, maar bij feestelijkheden ontkom ik er meestal niet aan. Als kind was ik ook al niet verzot op geschenkjes en stond ik niet te springen als er onder de kerstboom tientallen lagen. Meer dan mijn bal had ik niet nodig.

“Een origineel cadeautje uitkiezen voor iemand, daar heb ik minder problemen mee. Meestal bedenk ik wel iets leuks waarmee ik kan verrassen. Onlangs trouwde mijn zus, ik was haar getuige. Toen gaf ik een speech. Daar kreeg ik veel toffe reacties op. Opstellen schrijven, dat ging altijd al heel vlot, waarschijnlijk omdat ik een vrij grote fantasie heb. Tijdens mijn toespraak gaf ik advies aan mijn schoonbroer. Ik zei dat het huwelijk als het voetbal is. Je moet engagement tonen, elke dag hard werken en af en toe eens scoren.”

In deze rubriek laten we afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

KRISTOF DE RYCK

“Het huwelijk is als het voetbal”