Na het vertrek van aanvoerder Ever Banega wordt gehoopt op de meerwaarde van Oscar Rodríguez en de teruggekeerde Ivan Rakitic.

Coach Julen Lopetegui (53) kon niet op zijn lauweren rusten nadat op 21 augustus in Keulen de EL-finale werd gewonnen tegen Inter. FC Sevilla, dat vorig seizoen met Atlético Madrid gedeeld derde eindigde in de Primera División, na Real Madrid en Barcelona, zag zijn eerste twee competitieduels (bij Atlético en thuis tegen Elche) uitgesteld worden. Daardoor is Cádiz (uit op 27 september) een eerste waardemeter in eigen land.

Zo bestaat de kans dat de Europese supercupontmoeting tegen CL-winnaar Bayern München, gepland op 24 september in Boedapest, een eerste grote test wordt. Als daarvoor tenminste de toestemming wordt gegeven in coronatijden.

De Andalusiërs toonden zich alvast strijdvaardig op de transfermarkt. Zo werd rechtsbuiten Suso (26) voor 24 miljoen euro overgenomen van AC Milan. De Argentijnse centrale middenvelder Ever Banega (32) verkaste transfervrij naar het Saudische Al-Shabab. De leemte die de routinier laat, moet nu worden ingevuld.

Offensieve kracht Oscar (22), een jeugdproduct van Real Madrid, werd voor 13,5 miljoen euro gekocht en tekende tot 2025. De Koninklijke bedong ook nog een doorverkooppercentage van 25 procent. De Kroatische werkmier Ivan Rakitic (32) paste bij Barça niet in de plannen van Ronald Koeman en kostte 1,5 miljoen euro – via bonussen en premies maximaal 9 miljoen euro. Hij verhuisde in januari 2011 van Schalke 04 naar FC Sevilla, won daar in 2014 de Europa League en werd in die zomer voor 18 miljoen euro verkocht aan de Catalaanse grootmacht. Financieel leverde Rakitic nu zwaar in, maar de zekerheid (tot 2024) en de terugkeer naar een vertrouwde omgeving compenseerden veel.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier