Sheffield United FC

trainer CHRIS WILDER 23/09/1967

Rechterflankverdediger die bij Sheffield United in het profvoetbal debuteerde.

Coach sinds 2001, maar nooit op het hoogste niveau: Alfreton Town, Halifax Town, Oxford United, Northampton Town en – sinds 2016 – Sheffield United.

Succestrainer van The Blades, die hij in drie seizoenen van League One – het derde niveau – naar de Premier League coachte.

transfers In

Mousset (Bournemouth), Robinson (Preston North End), Freeman (QPR), Jagielka (Everton), Morrison (Östersunds FK, Swe), Osborn (Nottingham Forest).

Out

Craine (Luton Town), Washington (Hearts of Midlothian, Sco), Coutts (Fleetwood Town FC).

smaakmaker David McGoldrick

‘Hij is snel, houdt verdedigers negentig minuten lang aan de praat en kan een hele dag lopen.’ Zo omschreef Steve Fletcher in 2007 David McGoldrick, zijn ploegmaat bij Bournemouth, toen nog een anonieme derdeklasser. Hij werd opgeleid bij Southampton, maar de League One leek het eindpunt te worden voor de kale spits, die bijna elk seizoen van shirt moest wisselen: Notts County, Port Vale, Nottingham Forest, Sheffield Wednesday, Coventry City, Ipswich Town. Het eigenzinnige baasje, dat ooit njet zei op de vraag van Gordon Strachan om voor Schotland te spelen en voor Ierland koos, zat vorige zomer op een dood spoor en kreeg van Sheffield United een week om manager Chris Wilder te overtuigen. McGoldrick slaagde en bleek met 15 goals bepalend in de strijd voor promotie naar de Premier League.

CHRIS WILDER
CHRIS WILDER© BELGAIMAGE
Sheffield United FC
David McGoldrick
David McGoldrick© Ryan Browne/BPI/REX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier