Silas Wamangituka Fundu – CLUB: VfB Stuttgart

Silas Wamangituka Fundu © BELGAIMAGE

De 21-jarige Congolese aanvaller zorgde met twee treffers voor de belangrijke 1-2-winst bij Werder Bremen, meteen goed voor de derde seizoenszege.

Duitsland en de Bundesliga stond gisteren eventjes in rep en roer, door een hoogst ongelukkige provocerende actie van Silas Wamangituka Fundu. De jonge spits profiteerde in blessuretijd maximaal van een misverstand tussen doelman Jiri Pavlenka en centrale verdediger Ömer Toprak, waarna hij instond voor de ‘meest onsportieve goal van het seizoen’ volgens Bild-Zeitung. Want de spits stapte tergend traag richting het lege doel en knalde vervolgens met de tip van de schoen binnen, net voor de terugkerende goalie kon ingrijpen. Een vernedering die Davie Selke niet kon slikken. De spits van Werder Bremen kwam van de andere kant van het veld richting de Congolees gelopen, om hem eens stevig de levieten te lezen. Wamangituka Fundu kreeg voor zijn actie zelfs geel van de scheidsrechter en werd veiligheidshalve meteen gewisseld door zijn coach Pellegrino Matarazzo. Eerder had de rechtsvoetige aanvaller van 1,89 meter via een elfmeter VfB Stuttgart ook al op 0-1 gebracht, nadat Tahit Chong in de zestien meter een fout beging op de Japanse controlerende middenvelder Wataru Endo (ex-STVV).

Wamangituka Fundu werd pas op zijn twaalfde ontdekt op straat in Kinshasa.

Wamangituka Fundu werd pas op zijn twaalfde ontdekt op straat in Kinshasa en hij werd opgenomen in de jeugdacademie van Black Mountain Sport, opgezet door Nicolas Anelka. Spelen deed hij voor Olympic Matete FC, om in februari 2018 te verhuizen naar vijfdeklasser Olympique d’Alès. Fabien Valéri loodste hem in de volgende zomer naar Paris FC, met een stagecontract voor de invallers. Mehmed Bazdarevic integreerde de pijlsnelle spits echter snel bij de profs, wat leidde tot 11 doelpunten in 35 Ligue 2-duels. De Schwaben betaalden in augustus 2019 8 miljoen euro. Na 7 treffers in 29 tweede Bundesligapartijen staat zijn teller momenteel op 5 goals in 10 confrontaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier