Vóór Cercle Brugge en AA Gent zaterdag de finale van de Cofidis Cup spelen, strijden de Sinaai Girls en Anderlecht vanaf 17 uur op hetzelfde veld om de beker van België bij de vrouwen. De Sinaai Girls wonnen vorig jaar al eens de beker. “Nu maken we zestig procent kans”, zegt voorzitter Rudy Van den Elsken (52). “Anderlecht brengt goed combinatievoetbal, wij gaan recht op doel af.”

Van den Elsken en zijn vader, ex-bakkers, stonden in de jaren tachtig mee aan de wieg van de Sinaai Girls. “Toen de caféploeg waarin ik speelde, zijn terrein verloor,” aldus Van den Elsken, “richtten mijn pa en enkele anderen zelf een herenploeg op, liefhebbers. Ik voetbalde mee. Omdat de liefjes altijd lachten als we verloren, zeiden we dat we hen eens zouden laten voetballen. Ik werd hun trainer. Intussen spelen we 17 jaar op het hoogste niveau. We hebben vijf damesteams, een goede jeugdwerking en nog één herenploeg. Ik bleef zo’n 25 jaar trainer, nu is Tamara Cassimon aan haar derde seizoen bezig.”

Zo kan Van den Elsken zich meer met de organisatorische zaken bezighouden. Het veld bijvoorbeeld. Dat is 90 meter lang en moet vanaf 2011 van de KBVB 100 meter lang zijn. Van den Elsken sloot daarom een akkoord met twee buren die nu een stuk van hun tuin gaan verhuren aan de Sinaai Girls.

Intussen zijn er ook op het sportieve vlak goede resultaten. Terwijl Anderlecht pas vijfde is in de competitie, bezetten de Sinaai Girls de derde stek. Als ze die vasthouden, evenaren ze hun beste eindresultaat. “Standard, de eerste, heeft zo’n 23 evenwaardige speelsters, wij 14 à 15. We mogen fier zijn dat we bovenin meedoen en voor de vierde keer in de bekerfinale staan.”

Als de Sinaai Girls die winnen, zal er weer duchtig gezongen worden. De speelsters, fans van Erik en Sanne, bedachten voor de vorige bekerfinale een eigen versie van ‘Veel te mooi’. De redactie vernam uit goede bron dat ze dat dit jaar weer doen. In afwachting van de nieuwe versie geven we u graag een stuk mee uit die van 2009: ‘ We zullen nog vaak vertellen wat ons hier dan heeft gebracht, Anderlecht eruit gekegeld en de Kanaries ook versmacht, veel te mooi …‘ S

KRISTOF DE RYCK

‘Anderlecht brengt combinatievoetbal, wij gaan recht op doel af.’ – Rudy Van den Elsken