Sjachtar Donetsk

Pedrinho © photonews

TACTIEK

Door de collectieve prestaties van zijn Sassuolo, die even efficiënt waren als mooi om zien, werd de Italiaan De Zerbi de nieuwe coach van Sjachtar Donetsk. De Oekraïners schakelden in de voorrondes Genk en Monaco uit en deden al van zich spreken door hun speelstijl, die vooral bestaat uit een dynamisch passenspel en veel risico in balbezit.

De onverslijtbare Pjatov en linksachter Matvienko geven de ploeg een lokaal tintje, maar de verdediging is voor de rest erg Braziliaans gekleurd, met Vitão en Marlon centraal en de sterke Dodô op rechts. De offensieve posities zijn ook auriverde gekleurd, met nog eens vier spelers in de 4-2-3-1 die uit Brazilië komen. Alan Patrick en Maycon spelen voor de defensie, terwijl Tetê de rechterflank inneemt en de zeer jonge Marcos Antônio in de rug speelt van Lassina Traoré, die onhoudbaar is in de buurt van het vijandelijke doel. Op links geeft de erg wendbare Solomon heel wat extra opties aan zijn coach.

SMAAKMAKER Pedrinho

Vorig seizoen greep Sjachtar Donetsk voor het eerst sinds 2017 naast de Oekraïense landstitel. Iets wat altijd gezien wordt als falen, zeker als het dan nog eens aartsrivaal Dynamo Kiev is die de oppergaai weet te grijpen.

Om de troon terug te bestijgen, werd er Braziliaans bloed in de club gepompt. Een van de nieuwkomers is Pedrinho, die van Benfica kwam. Voor zijn scorend vermogen zal het niet zijn. In 19 competitiewedstrijden kwam hij… 0 keer tot scoren.

Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier