Na een maandenlange periode vol blessureleed vierde de mooie Amerikaanse begin juni haar terugkeer en kondigde kort daarna haar verloving aan.

Skylar Diggins is geboren op 2 augustus 1990 in South Bend in Indiana. Haar ouders Tige Diggins en Renee Scott hebben haar als eerste, later volgen nog de jongens Tige, Destyn en Maurice, en zusje Hanneaf. Als studente aan de Washington High School wordt Skylar snel opgenomen in de lokale basketploeg, de Panthers, waarmee ze drie opeenvolgende seizoenen kampioen wordt van Indiana. Tweemaal wordt Skylar Diggins uitgeroepen tot beste speelster van de staat, naast het feit dat ze viermaal wordt opgeroepen voor de WBCA High School All Americawedstrijd.

Ondanks de kans om naar de prestigieuze universiteit van Stanford in Californië te gaan, verkiest Skylar Diggins om dicht bij huis te blijven en schrijft ze zich in op de Notre Dame. Daar integreert de guard zich in het NCAA-team van de Fighting Irish. Iets dat bijzonder vlot verloopt, want in haar debuutseizoen ontwikkelt ze zich razendsnel. In het daaropvolgende jaar loodst Skylar Diggins de ploeg naar de finale, waar de Fighting Irish het onderspit moeten delven tegen de Texas A&M Aggies. Hetzelfde overkomt haar nog eens tegen de Baylor Bears een seizoen later.

In 2012, het is haar laatste jaar aan de universiteit, wordt ze de eerste speelster van de Fighting Irish die aan 2000 punten, 500 rebounds en 500 assists geraakt. Skylar Diggins komt als derde uit de draft in mei 2013 en trekt naar de WNBA met een managementdiploma op zak. Ondertussen maakt de goedlachse Amerikaanse deel uit van het Roc Nations Sportsteam, het sportieve label dat werd opgericht door rapper Jay Z, wat gepaard gaat met een persoonlijke overhandiging van een nieuwe Mercedes als welkomstgeschenk.

Na een vrij discreet eerste jaar op het hoogste niveau, drukt de mooie Skylar Diggins haar stempel in 2014. De beloning volgt met een plaats in de startvijf voor de WNBA All Star Game van 2014, naast de uitreiking van de WNBA Most Improved Player Award voor de speelster die de grootste vooruitgang boekt.

Na een aardig debuut in 2015 volgt een zware knieblessure in juni, waardoor ze uiteindelijk meer dan een jaar buiten strijd is. De international hervatte pas de competitie begin juni met de Dallas Wings, waar Skylar Diggins nog tot 2019 onder contract ligt. Maar er was ook nog ander positief nieuws: de verloving met Daniel Smith, een oud-americanfootballspeler van de Notre Dame. Waar studies niet allemaal goed voor zijn.

DOOR JULES MONNIER – FOTO’S BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier