SL16 FC

Sterktes & zwaktes

Aan talent ontbreekt het niet bij SL16 FC, want het eindigde vorig seizoen in de top vier met een van de jongste beloftenkernen van de competitie. JosephLaumann werd pas vier weken voor de competitie-opener tegen Club NXT naar Sclessin gehaald en dat zal de Luikenaars zeker in het begin punten kosten.

Ambitie

Degradatie vermijden.

Analyse

Een paar weken nadat de U23 promotie naar de Challenger Pro League afdwong, werd in de coulissen de zoektocht naar een nieuwe trainer opgezet. Maar bij de start van de voorbereiding was er nog geen vervanger aangeduid voor Valenne, die werd doorgeschoven naar de staf van de Noor Deila. Topkandidaat Will Still verkoos een terugkeer naar Stade de Reims en daardoor stond ex-boegbeeld Goreux, die intussen directeur is van het eliteprogramma van SL16 FC, voor de spelergroep tijdens de eerste trainingen van het seizoen. En toch hoeft de laattijdige aanstelling van Laumann niet de voorbode te zijn van een heftig seizoen. Met de 38-jarige Duitser vond Standard een trainer die bereid was om zijn persoonlijke ambities opzij te zetten om zich te schikken naar de totaalvisie op vlak van jeugdontwikkeling.

SL16 FC

Dat de jonkies van Standard hun thuiswedstrijden mogen afhaspelen op Sclessin is een niet te onderschatten voordeel. Maar zullen ze mentaal klaar zijn voor een bezoek aan vijandige stadions als dat van RWDM of verplaatsingen naar Deinze, Lommel en Virton? Om zich te wapenen voor de wekelijkse gevechten besliste het management om enkele twintigers te halen die al ervaring hebben met voetbal op het hoogste niveau. Naast Duplus, de nieuwe leider van SL16 FC, zal de kern in principe een drietal spelers bevatten die in de hoogste leeftijdscategorie zitten (geboren in 1999, 2000 en 2001). De spelers in kwestie moeten de ruggengraat vormen van een team dat met zijn verticale loopacties, duelkracht, balbezit en permanente omschakelmomenten wedstrijden wil winnen.

In/out

In

Frédéric Duplus (transfervrij)

OUT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier