HET ONTSLAG VAN MARC BRYS

Kwam toch aan als een verrassing, al stond hij vorig jaar toen het slecht ging ook even onder druk. Veranderde toen wat aan zijn manier van spelen, koos wat meer voor het behoudende voetbal, sprokkelde de nodige punten en pakte ook nog de beker. Ik denk dat ze de nederlaag in Waregem, van 0-1 naar 2-1 meesleepten. De club kwam direct met Jos Daerden op de proppen, een bekende naam, ook iemand die Jos Verhaegen nog kende van bij Germinal. Dat ze niet lang moesten nadenken, wil zeggen dat deze wissel al veel langer in het hoofd van de sterke man speelde, nog voor de nederlaag op Cercle Brugge. Vorig jaar lukte het Daerden niet om Bergen te redden, maar daar mag je hem niet op afrekenen. Hij kwam pas net voor de winterstop, maar heeft het seizoen zelfs niet mogen afmaken. Dit gezegd zijnde geloof ik niet in trainerswissels. Het schokeffect is snel uitgewerkt en daar waar ze voor de aanstelling van een trainer soms heel lang wikken en wegen, moeten ze nu soms in een paar uur of een paar dagen een ander vinden.

DE PROBLEMEN VAN CLUB BRUGGE

Nul op zes en voor het eerst in ruim twee jaar een thuisnederlaag, het draait niet bij Club. Ik zag de match tegen Lokeren. Verdiend leidend aan de rust, maar daarna zich veel te ver terugtrekkend. Als ze het een beetje slim speelden, kon de score groter zijn geweest. Blondel schopte Spilar eruit, ze zijn supergemotiveerd, iets te. Bij Jonathan heb ik dat gevoel wel meer, hij wil alles bewijzen met één actie. Idem met Portillo. Die actie waarbij hij een lobje probeert : geniaal als het lukt, klungelig als het niet lukt. Het draait niet, Ceulemans wil af van die looplijnen en gunt de individuele creativiteit zijn kans, maar dat komt er niet uit. En niet iedereen heeft die. Eigenlijk is alleen Verheyen een beetje dreigend. Dat Club weinig kansen afdwong, vind ik anderzijds niet zo verrassend. Lokeren groepeerde zich op de zestien en daar raak je moeilijk door. Eigenlijk kan je dan alleen de achterlijn halen en hopen dat de voorzet goed valt.

HET AFSCHEID VAN CLAYTON ZANE

Heb ik nog mee gewerkt op Anderlecht, een ontzettend sympathieke kerel. Vriendelijke jongen, lag goed in de groep, maar speelde uiteindelijk in drie seizoenen maar tien wedstrijden waarin hij twee keer scoorde. Hem echt beoordelen mogen we dus niet. De moraal is misschien dat topsport voor sommige lichamen niet geschikt is. Al is het vroeg, de jongen is pas 28. Maar als je al heel snel je twee meniscussen verliest, dan is dat gevaarlijk voor die knie. Je bent om zo te zeggen je schokdempers in het gewricht kwijt. Jammer voor hem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier