De vriendschappelijke wedstrijd Engeland-Portugal eindigde op 1-1.

Lukt het in de competitie vooralsnog niet zo met Leeds, de ploeg van Terry Venables, dan hadden zijn internationals meer succes in een vriendschappelijke interland tegen de gastheer van het EK in 2004, Portugal. In afwezigheid van DavidBeckham (dinsdag geblesseerd geraakt) kreeg Lee Bowyer, voor het WK nog uit de selectie gelaten omwille van zijn roerig nachtclubverleden, een kans op de rechterflank. Bowyer greep ze, gebruikte de clubautomatismen met rechtsachter Danny Mills, en manifesteerde duidelijk nog eens zijn talent, de reden waarom Liverpool hem vorige zomer zo graag had willen inlijven. Bowyer was ook de man die met een scherpe voorzet zijn ploegmaat Alan Smith liet scoren.

Smith, voorin de partner van Michael Owen, was de verrassende nieuweling in de spits. Omdat Engeland nog steeds problemen links heeft op het middenveld, blijft Sven-Göran Eriksson daar Emile Heskey gebruiken, zodat Owen een aanvalsmaatje nodig heeft. Dat leek even Darius Vassell te zullen worden, maar die is technisch minder goed dan Smith. Niet constant in het kampioenschap en bij Leeds na de komst van Robbie Keane (intussen Tottenham) geregeld op de bank, bloeide Smith tegen de Portugezen zaterdag open. Mooi was ook zijn goal, een stevige kopslag aan de eerste paal.

De Portugezen scoorden tegen via Costinha op corner, nadat de Engelsen al een paar waarschuwingen kregen. Achterin zat het niet stevig in elkaar, zeker niet nadat Eriksson in de tweede helft voluit begon te wisselen, experimenteerde met OwenHargreaves als rechtsachter, David James in doel posteerde en ook Jonathan Woodgate, nog een andere Leedstroef met een verleden, een kans gaf.

Opmerkelijk : op Nicky Butt na geen spelers van Manchester United. Drie waren opgeroepen, maar Beckham haakte dus geblesseerd af en Paul Scholes mocht van AlexFerguson niet komen omdat ook hij geblesseerd zou zijn. Scholes speelde dinsdag wel gewoon tegen Middlesbrough en deze week tegen Bolton. Is er een haar in de boter na een voor Scholes zwak WK ? ( PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier