José Antonio Camacho is te onverzettelijk voor Real Madrid.

Bij zijn eerste poging in 1998 hield JoséAntonioCamacho het 22 dagen vol als trainer van Real Madrid. Nog voor de competitie van start ging, diende hij toen zijn ontslag in omdat een aantal mensen die hij op het oog had voor zijn staf, geen contract kreeg aangeboden. Dit keer bleef Camacho vier maanden : drie competitieduels, twee wedstrijden in de voorronde van de Champions League en één partij in de poules van de Champions League. Kennelijk is de vroegere linksachter geen man om coach te zijn van Real. Zijn onverzettelijke karakter valt niet te rijmen met alle grilletjes van de vedetten van het team. Hij eist dat elke speler elke training weer het beste van zichzelf geeft en zich in het zweet werkt. Bij zijn aantreden verklaarde hij dat hij geen tierlantijntjes meer wenste te zien en dat ook de vedetten de mouwen zouden moeten opstropen. Maar tussen droom en daad staan ook in Madrid wetten in de weg en praktische bezwaren.

Camacho is een man van weinig woorden en houdt allerminst van groot vertoon. Al wat hij wil zien, is inzet en spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Toen hij zijn contract ondertekende, liet hij verstaan dat er volgens hem al genoeg galácticos waren. Evenwicht zou voortaan het ordewoord worden. Met de aanwerving van de centrale verdedigers WalterSamuel en JonathanWoodgate zag het er even naar uit dat het bestuur van Real ook oren had naar zijn eisen. De bijkomende verdedigende middenvelder die hij na het afhaken van PatrickVieira nog had gewild, kwam er evenwel nooit.

Het vertrek van Camacho is alvast niet naar de zin van de supporters. Zij keerden zich massaal tegen RobertoCarlos, die het had aangedurfd om openlijk kritiek te leveren op de ontslagnemende trainer.

MarianoGarciaRemon, een andere ex-speler van de club, nam ondertussen het roer over. Hij debuteerde met een zuinige 1-0-zege tegen Osasuna, maar vorige zaterdag ging Real opnieuw de boot in : het verloor met 2-1 van Bilbao. De crisis in de Spaanse hoofdstad lijkt dus nog lang niet bezworen. Vandaar allicht de hardnekkige geruchten dat Real hard aan de mouw aan het trekken is van sirBobby Robson. (DDV)

Thiago Motta, de middenvelder van FC Barcelona die de kruisbanden en de ligamenten van de rechterknie scheurde, trok naar de Verenigde Staten om zich daar te laten opereren. Xabi Prieto verlengde zijn contract bij Real Sociedad tot juni 2005. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona), Milosevic (Osasuna) 5 goals ; 3. Rodriguez (Espanyol), Pandiani (La Coruña), Javi Moreno (Zaragoza) 4 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier