Van der Jonckheyd focust op volgend seizoen.

door daniel devos

Bij het begin van zijn blessure, begin januari na het competitieduel tegen Bergen, rekenden ze bij Leuven op een herstelperiode van drie weken, maar die duurtijd werd snel verlengd. Onlangs kreeg de aanvoerder te horen dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie komt. “Ik maakte mijn blessure erger door te blijven trainen”, zucht de international. “In feite was ik al geblesseerd in oktober. Ik had last van mijn hamstrings en adductoren, maar ik beet op mijn tanden tot 19 december, tegen Optima Gent. Ik dacht dat ik er met enkele dagen rust tijdens de winterstop wel weer bovenop ging raken, maar ondertussen revalideer ik nu al twee maanden. Elke keer dat ik probeerde opnieuw te trainen, ging het niet. Integendeel, de pijn werd almaar erger. Begin maart consulteerde ik een specialiste, die mijn probleem precies kon achterhalen. Door overbelasting was mijn bekkenbodem geblokkeerd. Nu schreven ze me een nauwkeurige behandeling voor, maar in het beste geval kan ik pas in mei opnieuw beginnen te spelen. Dan zijn er nog maar twee speeldagen te gaan in de competitie, dus besliste ik dat het beter is om me te focussen op volgend seizoen. Het wordt stilaan duidelijk dat Leuven niet meedoet voor de play-off.”

Vorig seizoen slaagde Leuven erin een zesde plaats te behalen. Beter presteren dan toen bleek niet mogelijk. “De tegenslagen bleven niet uit”, stelt Van der Jonckheyd. “Er waren problemen met guard Taron Downey, die we dachten op te lossen met de terugkeer van Parfait Bitee. Daarna viel Stanley Pringle geblesseerd uit. En de grootste tegenslag was misschien wel de voetbreuk van forward Kyle Spain. Trop is te veel, hé. Met Micah Downs werd er alsnog een shooting forward aangeworven om de ploeg naar een hoger niveau te tillen, maar één speler alleen kan dat niet.”

Van der Jonckheyd zal normaal gezien hersteld zijn voor de campagne van de Belgian Lions in augustus. Daarin hebben ze een reële kans om zich te kwalificeren voor EURO 2011. “In principe zijn er geen tegenstanders die ongenaakbaar zijn”, weet de forward. “Maar vergis je niet: we zullen niets in de schoot geworpen krijgen. Alles moet meevallen: geen blessures van belangrijke spelers en een beetje geluk in de matchen waarbij het niveau van beide teams dicht bij elkaar ligt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier