Icon, zo heet het nieuwe tweemaandelijkse tijdschrift dat Jamie Redknapp onder zijn collega’s via e-mail gaat verspreiden. In het eerste nummer beleed Les Ferdinand zijn voorliefde voor helikopters. Hij kocht er eentje tegen wat hij een prijsje noemde : amper 270.000 euro. Om u maar te zeggen dat de onderwerpen de realiteit voorbij zijn.

In het tweede nummer mag Jamie gerust zijn vader opvoeren. Want wat die de voorbije week opvoerde, was ook de realiteit voorbij. Een jaar geleden stapte Harry Redknapp op bij Portsmouth. Hij kreeg een directeur voetbal boven zich en dat smaakte hem niet. Die kwam er omdat de voorzitter, de eigenzinnige Milan Mandaric, vond dat er te dure transfers werden gedaan en de lonen de spuigaten uitliepen. Redknapp, immens populair bij de fans van Portsmouth omdat hij hen naar de Premier League bracht, was amper twee weken werkloos of Southampton haalde hem in. De buren uit het zuiden, het was alsof de ontslagen trainer van Liverpool bij Everton aan de slag ging.

Een goeie soap kent onverwachte wendingen. Toen Portsmouth manager Alain Perrin aan de deur zette en eerder al zag hoe directeur voetbal Velimir Zajec opstapte, was plots één van de kandidaat-opvolgers Redknapp, in mei nog tot eenieders leedvermaak gezakt met Southampton. Een beetje ongeloofwaardig, maar in voetbal kan alles.

Vrijdag gaf Redknapp dan zijn ontslag bij Southampton, omdat die club weigerde hem met Portsmouth te laten praten. Zijn contract liep er nog tot juni, maar Redknapp haalde aan dat hij niet meer op de invallersbank durfde zitten, want hij voelde zich bedreigd door de fans. Officieel hield hij niks achter de hand. Dat moet ook, want op het weglokken van trainers onder contract zonder toestemming van hun club staan in Engeland zware financiële straffen.

Eén fan vatte het als volgt samen. “Het probleem van beide clubs is de voorzitter. Portsmouth heeft te weinig om zich te redden en Southampton om te promoveren. In plaats van zich af te vragen hoe dat komt, doen de twee voorzitters hetzelfde : het is continu gaan en komen van managers en directeurs. Alsof die wat veranderen.” l

n Derdeklasser Doncaster Rovers schakelde in de League Cup Aston Villa uit met 3-0. De invallers van Wigan wipten Newcastle. Ook Nico Vaesen (Birmingham) gaat door, na penaltywinst (4-3, stand na 120 minuten was 2-2) bij tweedeklasser Milwall. De loting voor de kwartfinales : Wigan-Bolton, Doncaster-Arsenal, Middlesbrough-Blackburn en Birmingham-Man. United.

TOPSCHUTTERS : 1. Lampard (Chelsea), Van Nistelrooy (Man. United) 11 goals ; 3. o.a. Henry (Arsenal) 8 goals.

VOLGENDE SPEELDAG

10/12 West Bromwich – Man. City, Tottenham – Portsmouth, Newcastle – Arsenal, Man. United – Everton, Liverpool – Middlesbrough, Chelsea – Wigan, Charlton – Sunderland, Bolton – Aston Villa, Blackburn – West Ham, Birmingham – Fulham

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier