De Koninklijke beleeft woelige tijden sinds het verrassende ontslag van voorzitter Florentino Perez begin maart. In weerwil van de vele opinies in deze zaak openbaarde het vertrek van Koning Midas – de bijnaam van de ex-voorzitter – wel een van de oorzaken van de malaise bij Real Madrid : de onenigheid tussen bestuur en spelers.

Het was geen toeval dat Fernando Martín, de nieuwe baas, bij zijn aanstelling declameerde dat zijn spelers meer nederigheid moesten tonen. Precies op vrijdag 4 maart, voor de derby tegen Atlético, weerde trainer Juan Ramon Lopez Caro sterspeler Ronaldo uit zijn selectie. De publieke terechtwijzing gold overduidelijk als een waarschuwing voor een speler die openlijk kritiek uitte op het gebrek aan supportersliefde voor zijn persoon. De gemiste strafschop in de negentigste minuut tegen Valencia zal die situatie alvast niet verbeteren.

Natuurlijk ontweek Lopez Caro de valkuilen van de media en probeerde hij elke polemiek te voorkomen. Als verklaring voor de niet-selectie van Ronaldo zei hij “de speler te laten rusten met het oog op de CL-wedstrijd tegen Arsenal, zeker gezien het feit dat Ronaldo kort daarvoor een interland had afgewerkt in Moskou en weinig had getraind.” Meteen na de verwijdering van Ronaldo nam Guti, onderaanvoerder van de ploeg, het voor zijn ploegmaat op : ” Ronnie is de beste goleador van de wereld.”

Nochtans kwam het dagblad Sport vorige week naar buiten met een verhaal over de interne strijd in de Realkleedkamer. Guti en Ronaldo zouden na de heenwedstrijd tegen Arsenal in de Champions League zelfs tot een handgemeen zijn gekomen. Vooraleer men de twee kemphanen uit elkaar kreeg, slaagde de Braziliaan erin zijn viceaanvoerder een trap op het linkerbeen te verkopen. Met een blessure tot gevolg. Guti diende verstek te geven voor de verplaatsing naar Mallorca en voor de interland van Spanje tegen Ivoorkust.

Om de pers niet te veel in de kaart te spelen werd Ronaldo opnieuw opgenomen in de kern, maar het staat nu wel zo goed als vast dat de spits aan zijn laatste maanden in Madrid bezig is.

Lionel Messi, die in de Champions Leaguewedstrijd tegen Chelsea het veld verliet na amper 25 minuten, kan de komende wedstrijden in het Spaanse kampioenschap niet meespelen. Het Argentijnse wonderkind van Barcelona heeft last van een blessure aan het scheenbeen.

Bill Gates kan, via zijn onderneming Microsoft, de eerste sponsor ooit op het shirt van FC Barcelona worden. Barçavoorzitter Joan Laporta erkende alvast dat hij de aanbieding (18 miljoen euro per seizoen) van Gates ernstig in overweging neemt. Zeker na de debacles met vorige kandidaten als Betandwin, Qatar Airways en Peking 2008.

Enzo Maresca, de middenvelder van FC Sevilla, liep een achillespeesblessure op, hij zal zeker een maand langs de kant moeten blijven.

Jorge Andrade neemt niet deel aan de Wereldbeker. Verdere onderzoeken bevestigden de eerste diagnose : linkerkruisbanden afgescheurd. Voor de Portugese rots in de branding bij Deportivo La Coruña betekent dat meteen het einde van zijn seizoen.

David Beckham en Zinedine Zidane zullen samen met Michael Schumacher opdraven in de volgende Asterixfilm : Asterix en de Olympische Spelen, waarvan de opnames in Spanje plaatsvinden. Op 19 juni worden in Alicante de eerste scènes gedraaid. Met andere woorden : voor het einde van de eerste ronde op het WK. Intussen gaf Beckham forfait

NR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier