Sparta Rotterdam

Henk Fraser © Pro Shots/Sipa USA

trainer Henk Fraser 07/07/1966

? Werd geboren in Suriname en kwam op zijn achtste naar Rotterdam.

? Was eerder trainer van ADO Den Haag en Vitesse. Met de Arnhemmers won hij in 2017 de KNVB Beker. Onlangs werd hij assistent van Louis van Gaal bij Oranje.

? Begint aan zijn vierde seizoen bij Sparta, waarmee hij in zijn eerste jaar promoveerde en daarna knap werk bleef leveren: de Rotterdammers werden in de laatste twee seizoenen elfde en achtste.

transfers

In

Laurent Jans (Standard, Bel), Kenzo Goudmijn (AZ), Vito van Crooij (VVV-Venlo).

OUT

Wouter Burger (Feyenoord), Deroy Duarte, Michael Fabrie (Smitshoek), Lassana Faye, Jeffry Fortes, Danzell Gravenberch (De Graafschap), Aaron Meijers (ADO Den Haag), Bradly van Hoeven (Almere City).

Vito van Crooij
Vito van Crooij© Paul Meima

Smaakmaker Vito van Crooij

Vito van Crooij is een echte Venlonaar, die er opgroeide en doorbrak, net als zijn broer Delano, die daar als keeper nog onder contract staat. De jongste van de twee speelde zich in 2018 als behendige aanvaller in de kijker van PEC Zwolle, maar in de twee seizoenen dat hij daar onder contract stond, kon hij nooit helemaal de Vito van Venlo laten zien. Vorig jaar keerde hij dan maar terug op het oude nest, maar na de degradatie uit de Eredivisie koos hij opnieuw voor een vertrek, ditmaal naar Sparta.

Waar de speler binnen de lijnen een driftkikker is, is hij daarbuiten de rust zelve. Hij vertelde in VI eens dat hij door zijn vader op boksles werd gestuurd om met zijn agressie om te gaan – bij zijn jeugdclub Kwiek Venlo liep het namelijk wel eens uit de hand. ‘Mijn vader is streng, heeft duidelijke regels en wijst ons op de juiste mentaliteit. Daar ging ik niet tegenin. Er was geen discussie, ik ging gewoon boksen.’ Eens zien wat die mentaliteit én opnieuw een avontuur buiten Venlo dit jaar brengt bij de Kasteelclub.

Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier