Waarom verscheen Darko Anic vorige week niet op de trainingen van AA Gent ?

Opvallende afwezige bij de hervatting van de trainingen in Gent was Darko Anic (28). GBA informeerde even via Franky Van der Elst, maar haakte snel af toen het zijn persoonlijke looneisen vernam. Nu blijkt dat Anic over een speciaal contract zou beschikken, dat elk moment opzegbaar is. Manager Michel Louwagie stelt dat er sprake is van een onwettige afwezigheid. “Het is vooral spijtig voor hem. Wij hebben vorig seizoen met Darko een arbeidsovereenkomst voor twee jaar afgesloten. Bedoeling was dat hij zich in de kijker zou spelen om te vertrekken naar een betere club. Maar dat is niet echt gelukt, en daardoor is er momenteel ook geen interesse voor hem. Wij kunnen hem nu wel ontslaan, maar gaan eerst nog eens met hem en in het bijzijn van zijn makelaar overleggen als grote mensen. Darko is iemand die je kort moet houden. Zolang hij in België is, is dat via zijn makelaar geen probleem. Maar eenmaal op reis krijg je nog maar moeilijk controle over hem. Jammer, want hij is een zeer begaafde voetballer met een goede inborst.”

Ook voorzitter Ivan De Witte, die vorig seizoen persoonlijk aandrong op de komst van Anic, betreurt de situatie. “We kunnen alleen maar vaststellen dat hij er niet is. Dan is er sprake van contractbreuk. Maar we gaan ons over zijn lot in alle sereniteit beraden. Misschien hadden wij iets beter moeten nadenken.”

Darko Anic bleef het hele weekend onvindbaar. Zijn manager, Milan Broceta, houdt het op visumproblemen om zijn afwezigheid te verantwoorden. “Hij moest een nieuw paspoort hebben om België binnen te geraken en diende lang te wachten op de nodige stempels. We maakten met de clubleiding van Gent duidelijke afspraken : onder bepaalde voorwaarden mag hij de club verlaten. Welke die zijn, hou ik liever voor mezelf. Maar de bal ligt in het kamp van Darko. Hij zal beslissen of hij bij Gent blijft. Ik ben ook niet blij met deze situatie. Niet alleen begint hij met een achterstand, hij miste ook de kennismaking met de nieuwe trainer. Ik adviseerde hem alleszins om te blijven. Darko heeft stabiliteit nodig. Na zijn problemen in Brugge speelde hij hier toch 25 wedstrijden. En had Patrick Remy het niet voor hem, ik denk dat hij in de offensieve speelstijl van Jan Olde Riekerink moet kunnen renderen.” ( FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier