Sportprijzen

Ann Wauters © BELGAIMAGE

Naar aanleiding van het artikel van uw gewaardeerde medewerker François Colin met de titel ‘Artiest’ kan ik het toch niet laten daarbij een paar losse opmerkingen te maken.

Nina Derwael is 100 procent de verdiende Sportvrouw van het jaar! Dat zij daarbij nog een heel aantal trofeeën krijgt is meegenomen, zelfs die van ‘Vrede op Aarde’. Maar dat zij de Nationale trofee van sportverdienste krijgt, begrijp ik niet. Het is een trofee die je maar één keer kan winnen en is dus uitermate geschikt om te geven voor een ganse carrière.

Bijvoorbeeld aan Ann Wauters, vele malen verkozen tot speelster van het jaar in Europa, maar nooit Sportvrouw van het jaar in België geweest. Eén van de verklaringen was dat zij een ploegsport beoefende en veel in het buitenland vertoefde. Dat er een andere reden was die meespeelde, daar durf ik niet aan denken…

Dan komen we direct bij de Sportman van het jaar Eden Hazard, die toch ook een ploegsport beoefent en veel in het buitenland is…

Het lijkt mij logisch dat de titel sportman en sportvrouw wordt toegekend aan een individuele sporter, er zijn trouwens speciale prijzen voor de ploeg van het jaar en voldoende trofeeën voor voetballers: Gouden Schoen, Ballon d’Or,FIFA-ploeg van het Jaar, Doelman van het Jaar et cetera.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier