Roeselare, 17 juli 1967.

Sinds 1998 als vaste medewerker.

Vijf jaar bij het weekblad West-Vlaams Nieuws.

F1 en voetbal.

Ik heb 30 jaar gevoetbald, nu doe ik aan budokai-do, een Nepalese vechtsport.

Michael Schumacher die in de Rascasse in Monaco Fernando Alonso ophoudt. Je moet echt ballen hebben om zoiets te doen.

Iedereen heeft het over Lewis Hamilton, maar ik ben vooral benieuwd naar wat Nico Rosberg kan als je hem in een topwagen zet.

Ralf Schumacher. Hij kon rijden, won zes GP’s, maar zijn seizoen bij Toyota was echt om je voor te schamen.

Jarno Trulli. Een heel goeie rijder, heel sympathiek, maar hij heeft nooit het materiaal gekregen dat hij nodig had om zijn talent optimaal te laten renderen.

De doodsmak van Robert Kubica in Indianapolis vorig jaar. Ongelooflijk dat hij daar levend uitkomt.

De GP van San Marino in 2006. Alonso achtervolgt Schumacher tot de Duitser bijna gek wordt, maar uiteindelijk gaat de laatste toch met de overwinning lopen. S

Zaterdag 22 maart,

Sporza: Milaan-Sanremo (14u50)

Met de Primavera staat de eerste grote klassieker van het wielerseizoen op de kalender. De Cipressa en de Poggio liggen zoals elk jaar klaar om de jongens van de mannen te scheiden, maar de aankomst is door wegenwerken verplaatst van de Via Roma naar de Lungomare Italo Calvino. Carl Berteele: “Er is veel te doen over de nieuwe aankomst, maar eigenlijk ligt die gewoon in het verlengde van de oude. De weg daalt er licht, zodat er nog meer kans is dat de koers op een massasprint eindigt. Tegenwoordig raakt niemand meer weg op de Poggio, maar ik zie het Philippe Gilbert toch proberen.”

Zondag 23 maart,

Eén: F1 GP van Maleisië (07u35)

F1-fans hebben lang op hun honger moeten zitten, maar nu worden ze verwend met de tweede GP in evenveel weken. Uitslapen zit er alweer niet in, want de motoren beginnen al te brullen vanaf halfacht.

Maandag 24 maart,

Sporza: Belga Sport (22u10)

Dat Sporza geen enkele sporttak discrimineert, bewijst Belga Sport. Vanavond is er een portret van Jos Verbeeck, de ‘rebel van de renbaan’. Verbeeck is vooral bekend in Frankrijk, maar geldt als een van de grootste Belgische atleten die de paardensport ooit heeft gekend.

Woensdag 26 maart,

Sporza: België-Marokko (20u35)

Terwijl de EK-deelnemers vanavond ritme opdoen in vriendschappelijke wedstrijden, treden ook de Belgen nog eens aan voor een oefenpot. Tegenstander is Marokko, dat eerherstel zoekt na de vroegtijdige uitschakeling op de afgelopen Afrika Cup.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier