SSC Napoli

Luciano Spalletti © AFP

Trainer – Luciano Spalletti, 07/03/1959

? De Serie C is het hoogste niveau waarop Spalletti ooit actief was als speler.

? Napoli is de achtste Italiaanse club die Spalletti onder zijn hoede zal nemen. Daarnaast was hij ook al vijf jaar trainer van Zenit Sint-Petersburg.

? Hij leidde Zenit voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de 1/8 finales van de Champions League. Dat gebeurde in het seizoen 2011/12.

Transfers

In

Matteo Politano (Inter).

OUT

Elseid Hysaj (SS Lazio), Nikola Maksimovic.

Smaakmaker – Victor Osimhen

Victor Osimhen (22) staat voor een belangrijk tweede seizoen bij Napoli. Als gevolg van een blessure miste de Nigeriaan een groot deel van de heenronde in zijn eerste seizoen onder de Napolitaanse zon. Toch slaagde hij er nog in om tien doelpunten te maken en gaf hij ook drie assists.

Osihmen maakte voor het eerst echt furore op het WK U17 door zijn land met tien doelpunten naar de overwinning te loodsen. Daarmee was hij ook meteen topschutter van het toernooi.

Het was de Duitse club Wolfsburg die de spits naar Europa haalde, maar daar kwam hij in anderhalf seizoen amper aan spelen toe. Een uitleenbeurt moest de oplossing worden voor Osimhen waarna Charleroi de volgende bestemming werd van de spits.

De Carolo’s huurden Osihmen voor een seizoen met aankoopoptie, waar hij maar liefst 24 keer beslissend was. Het logisch gevolg was dat de aankoopoptie werd gelicht, maar nog geen maand later werd Osimhen voor een veelvoud verkocht aan Lille. Daar vertrok hij ook al na een jaar: Napoli legde een flinke smak geld op tafel om hem naar Napels te halen.

Victor Osimhen
Victor Osimhen© LAPRESSE
SSC Napoli
SSC Napoli

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier