Stade de Reims

Oscar García Junyent © Icon Sport

Trainer – Oscar García Junyent, 26/04/1973 (ESP)

? Hij werd opgeleid in La Masía en maakte zijn debuut als speler in het FC Barcelona van coach Johan Cruijff.

? Heeft er een bizar parcours opzitten, met onder meer: de jeugdploeg van Barça, Maccabi Tel-Aviv, Brighton, Olympiacos, … Was ook even in beeld bij Club Brugge.

? Bij Olympiacos werd hij eens geraakt door een projectiel uit de tribunes. Hij moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Transfers

In

Andreaw Gravillon (Inter, Ita), Nicolas Penneteau (SC Charleroi, Bel), Logan Costa (Le Mans FC), Sambou Sissoko (Quevilly-Rouen), Ilan Kebbal (USL Dunkerque), Anastasios Donis (VVV-Venlo, Ned).

OUT

Thibault De Smet (Beerschot, Bel), Boulaye Dia (Villarreal, Esp), Nicolas Lemaître (Quevilly Rouen), Daily Ndiaye (US Boulogne), Timothé Nkada (US Orléans), Dario Maresic (LASK Linz, Aut).

Smaakmaker – Kaj Sierhuis

Kaj Sierhuis is 23 jaar geleden geboren in Athene uit Nederlandse ouders en groeide op in Amsterdam, waar hij zich aansloot bij het prestigieuze opleidingscentrum van Ajax. Hij is een mobiele en efficiënte spits, maar elf doelpunten en zeventien assists in de Youth League met Jong Ajax waren niet genoeg om de deuren naar de eerste ploeg te openen. Sierhuis wordt in 2019 uitgeleend aan Groningen, waar hij zijn eerste stappen als profspeler zet. Met tien doelpunten in 36 wedstrijden kan hij degelijke statistieken voorleggen, maar voor Ajax is het onvoldoende.

In januari 2020 verkaste Sierhuis voor vier miljoen naar Stade de Reims, waar hij niet goed presteerde met slechts één assist in 25 wedstrijden. Toch is hij, samen met de wervelwind Nathanael Mbuku, misschien wel de beste hoop van Stade de Reims voor volgend jaar.

Kaj Sierhuis
Kaj Sierhuis© Icon Sport
Stade de Reims
Stade de Reims

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier