Stade Rennes FC

Trainer : Julien Stéphan – 18/09/1980

Hij is de zoon van Guy Stéphan, assistent van Didier Deschamps bij LesBleus en wereldkampioen in 2018.

Hij was trainer van de reserven toen hij vorig seizoen Sabri Lamouchi als T1 verving. Hij leidde Stade naar winst van de Franse beker, voor het eerst sinds 1971.

Als coach van de U19 en later de reserven van Rennes begeleidde hij de doorbraak van onder andere Ousmane Dembélé, die nu bij Barça zit.

Transfers – In

Morel (Ol. Lyon), Tait (Angers SCO), Salin (Sporting CP, Por).

Out

André (Lille OSC), Brandon (CA Osasuna, Esp), Diallo (Gençerbirligi, Tur), Mexer (Bordeaux), Danzé (gestopt), Baal (Stade Brestois 29).

Smaakmaker : Benjamin Bourigeaud

Veelzijdig als een Zwitsers mes kan Benjamin Bourigeaud op eender welke positie op het middenveld spelen. Sinds zijn komst naar Rennes in 2017 hebben zijn respectievelijke trainers ( Christian Gourcuff, Sabri Lamouchi en Julien Stéphan) hem alle mogelijke rollen toebedeeld, van een pure balafpakker tot box-to-box-speler en zelfs zuivere nummer 10. De Nordist, geboren in Calais en als prof gedebuteerd bij RC Lens, is een bekwame vrijschopnemer en heeft in zijn baltoets zelfs iets van een David Beckham. In Engeland heeft men dat vorig seizoen kunnen vaststellen toen hij scoorde tegen Arsenal in de 1/8 finales van de Europa League. Met negen goals en tien assists speelde hij een belangrijke rol in het knappe seizoen van Stade Rennais, dat de Franse beker won.

Julien Stéphan
Julien Stéphan© PHOTOPQR/OUEST FRANCE/MAXPPP
Stade Rennes FC
Benjamin  Bourigeaud
Benjamin Bourigeaud© PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/MAXPPP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier