Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Club Brugge heeft er een week van beslissingen op zitten. Gisteren/ dinsdag werd PolJonckheere bekrachtigd als nieuwe voorzitter door de raad van bestuur. Vorige week werden de opties in de contracten van Wesley Sonck, Philippe Clement, GeertDe Vlieger, Gertjan De Mets, Brecht Capon en Roy Meeus gelicht én rondden Jan Van Winckel en Peter Balette hun contractverlenging voor twee seizoenen af. Ook Dany Verlinden, die een contract van onbepaalde duur met blauw-zwart heeft, blijft keeperstrainer, ook al wordt hij in juni misschien verkozen in het Vlaamse Parlement. En met Jacky Mathijssen is sinds vorige donderdag alles officieel afgehandeld. De hoofdtrainer is de enige die boet voor de mindere resultaten. De harde wet van de sport, waar zijn assistenten zich wat ongemakkelijk bij voelen. Zij hadden een goeie relatie met de hoofdcoach en waren graag samen doorgegaan.

Rest Club nu nog de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach. Een laatste beleidsdaad van Michel D’Hooghe, die op 30 juni afscheid neemt als voorzitter. D’Hooghe is gewonnen voor een naam, een trainer met een palmares, genre Dick Advocaat. Volgt de raad van bestuur hem, dan lijkt Adrie Koster minder kans te maken.

Ook inzake de verdere toekomst van blauw-zwart was er eindelijk nieuws. Vrijdag besliste de Vlaamse regering dat het nieuwe stadion van Club Brugge er in de zuidrand moet komen, in het gebied Loppem-Chartreuse. Een eerste belangrijke stap. Had men anders beslist, dan mocht Club Brugge zijn project nu al begraven.

Club blijft op Loppem mikken als locatie. Het voorbije weekend namen zowel Uplace als Club Brugge de beslissing door en volgens hen kan er in Loppem een stadionproject met 40.000 tot 45.000 vierkante meter winkeloppervlakte komen. In het gebied zijn, naast sportaccommodatie, immers toegestaan: handel, horeca, bedrijven, kantoren, diensten en recreatieve voorzieningen. Groothandelsactiviteiten zijn verboden, liet Hilde Crevits zondag noteren, maar die zegt Club niet te willen betrekken in het project. Jan Breydel blijft behouden, maar mag niet worden uitgebreid. Cercle kan dus in het stadion blijven, al wil Club als eigenaar het nieuwe stadion ook voor andere ploegen open stellen.

De timing is nog onduidelijk. Bij Club verwacht men dat de afhandeling van de vergunningenproblematiek twee tot drie jaar kan aanslepen. Daarna volgt een bouwperiode van anderhalf tot twee jaar. Kortom: ten vroegste 2013, wellicht later, kan Club naar de rand.

PETER T’KINT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier