Roger Vanden Stock is enig kind. Zijn vader Constant had een zus, Marie-Louise. Zij trouwde met Octave Collin en kreeg een dochter en een zoon, Jeanine en Philippe. Roger Vanden Stock en Philippe Collin zijn dus volle neven. Wanneer zijn vader onverwachtsoverlijdt, is Philippe pas zestien. Zijn nonkel Constant ontfermt zich over hem en van dan af groeien beide neven samen op. Constant zet ze ook allebei aan het werk in de familiebrouwerij Belle-Vue.

– Roger Vanden Stock huwt Lucienne Libaert, beter bekend als madame Kiki. Zij krijgen twee dochters, Julie en Claire. Na het vertrek van Graeme Rutjes runnen zij met hun drietjes de fanshop. Claire krijgt de leiding over de nv Winners, die wordt opgericht om de merchandisingactiviteiten van Anderlecht te commercialiseren.

– Julie Vanden Stock trouwt met Stéphane Boillat, Claire met Didier Desmet (inmiddels gescheiden). Beide mannen krijgen een job op Anderlecht: Boillat als verantwoordelijke voor de infrastructuur, Desmet als IT-manager. Dat zijn ze nog steeds. Wanneer Desmets vader Pierre, een verzekeringsmakelaar, in 2005 met vervroegd pensioen gaat, haalt Roger Vanden Stock hem binnen als perschef.

– Constant Vanden Stock was gehuwd met Claire Demey. Zij is de zus van Charles Demey, sinds mensenheugenis lid van de raad van bestuur van Anderlecht, al laat hij zich er op zijn ver-gevorderde leeftijd niet meer zien. Demey was Constants rechterhand in de brouwerij. Wanneer René Trullemans in 2007 afhaakt als financieel directeur van Anderlecht, wordt hij opgevolgd door Marc Johnen en Gérard Witters. Johnen is een kleinzoon van Demey. Ook Witters is een bekende: hij werkte in de jaren 1980 als bediende van Demey in de brouwerij.

– Philippe Collin huwt met Marie-Claire Royen. Zij is de dochter van Raymond Royen, in de jaren 1970 bestuurslid van Anderlecht. Hun dochter Géraldine is de echtgenote van spelersmakelaar Jacques Lichtenstein. Lichtenstein maakte carrière door zowat alle talenten uit de Anderlechtjeugd aan zich te binden en hen, vaak in opdracht van de club, naar het buitenland te transfereren. Na zijn echtscheiding hertrouwt Collin met Danielle Hoffmann. Vincent Vinckx, haar zoon uit een eerder huwelijk, is architect. Hij krijgt als bij wonder de verbouwing van het oefencomplex in Neerpede, waarover Collin als jeugdvoorzitter de supervisie heeft, toegewezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier