Wat is er toch aan de hand met de ploegen die tegen Zulte Waregem spelen ? Club Brugge was onherkenbaar aan de Gaverbeek en ook een Lokeren-in-volle-opmars werd op Daknam een duidelijk halt toegeroepen. Francky Dury kan als geen ander de tegenstander het spelen beletten.

Dat dit gebeurt met hoog druk zetten en niet met het klassieke terugvallen tot net voor de eigen grote rechthoek kan niet genoeg in de verf gezet worden. Mooie filosofie hebben ze daar en het duurt niet lang meer vooraleer het stadion, met maar 8000 plaatsen weliswaar, elke week te klein is. Wat een verademing, dit SVZW. Zou het toeval zijn dat ze enkel thuis tegen Sint-Truiden (1-5 nederlaag) zwaar de boot ingingen ? Of heeft de Chinees Zheyun Ye hier ook toegeslagen ? Met alle Chinezen maar niet met den diene toch ?

Stel je voor : de drie logische extra punten zouden van deze semi-professionele neo-eersteklasser nu al een terechte titelpretendent gemaakt hebben. En targetman Salou Ibrahim is de ideale spits voor Anderlecht of Brugge en straks de nationale ploeg. Waar zaten de scouts toen hij in bevordering of tweede klasse het mooie weer maakte ? Toegegeven, het is een pak leuker om in Brazilië of Argentinië talent te ontdekken dan dat in Turnhout of Kortrijk te moeten gaan doen. Hoe zouden we zelf zijn ?

Wie straks zijn trainer wordt bij de Rode Duivels is nog niet helemaal uitgemaakt. Jean-François de Sart heeft zichzelf buitenspel gezet. Wie geeft er nu de voorkeur aan Proto boven Verbist ? Dat is om problemen vragen. Bram is de lieveling van de groep en als je aan hem raakt, kwets je al de rest. Weg eendracht. En de bondsvoorzitter kreeg een maagbloeding, alleen al van te horen dat Preud’homme met Vandereycken was gaan “praten”. Wat wordt dat als er straks een overeenkomst wordt getekend ? Alle bobo’s ziek, zoals het Belgische voetbal.

Grootste kandidaat om stinkende wonden te helen lijkt dan opeens ook Walter Meeuws. Nu nog in Abu Dhabi maar pijlsnel weer in Gierle als hij kans krijgt op revanche. En daar aast hij al op sinds zijn ontslag nu al bijna een eeuwigheid geleden. Dat kreeg hij na zes wedstrijden en slechts één (sic) nederlaag. Als hij straks dezelfde cijfers kan voorleggen, richten ze een standbeeld op voor hem.

Dat van Francky Dury wordt onthuld op 10 december na de wedstrijd van Zulte Waregem tegen Anderlecht.

vrijdag 25

Genk St-Truiden 20.30

zaterdag 26

Standard Anderlecht 18.00

Gent Westerlo 20.00

G. Beerschot Beveren

Zulte Waregem Charleroi

FC Brussels Roeselare

Moeskroen Lierse

La Louvière Lokeren

zondag 27

Cercle Brugge Club Brugge 18.00

zaterdag 26

AC Milan Lecce 22.30

zondag 27

Juventus Treviso 15.00

AS Roma Fiorentina 20.30

Alle wedstrijden van de Jupiler League exclusief op 11, de voetbalzender van Belgacom TV.

Meer info : www.belgacom.be/tv – 0800 33 33 1 – Belgacom verkooppunten

DOOR WIM DE CONINCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier