Geboren op 5 januari 1982.

Relatie met Sofie. Samenwonend. Huwelijk gepland in december.

Heb je een bijnaam ?

“Mijn vrienden van vroeger noemen me Lars. Ik was een paar maanden uit geweest met een blessure. België speelde tegen Finland en uitgerekend die dag keerde ik terug op training. Er was een truitje tekort, dus droeg ik een heel ander exemplaar dan de rest. Daar is toen hard mee gelachen. Neem er mijn blonde lokken bij en Lars was geboren.”

Wie maakt jou bed op ?

“Dat zal Sofie doen. Ik ben niet echt een huisman. Koken is het enige wat ik doe. Ik ben het vaakst thuis, ik kook altijd. Alles met pasta maak ik graag. Ik heb nog avondschool restauranthouder gevolgd.”

Wat is je allervroegste voetbalherinnering ?

“Ik was duiveltje en mocht eens met de preminiemen mee. Die jongens waren drie jaar ouder, mijn broer zat erbij, en ik scoorde drie keer.”

Welk boek lees je ?

Voetbal Magazine ( lacht). Lezen is niet mijn ding. Ik ben begonnen aan de biografie van David Beckham. Ik heb hem nu een jaar en hij is nog altijd niet uit.”

Geef je gemakkelijk geld uit ?

“Dat hangt ervan af. Aan kleren wel en aan restaurantbezoek, maar verder ga ik er niet mee gooien. Mijn vriendin en ik zijn redelijk modebewust. Mode interesseert mij. Ik heb één keer op de catwalk gelopen. Leuk voor één, misschien twee keer, maar het moet geen constante worden.”

Ben je een verzamelaar van verkeersboetes ?

“Kijk, ik heb vier jaar geen boetes gehad en nu twee de laatste twee maanden. Ik ben een autofanaat. Ik heb pas een nieuwe gekocht. Van Genk kregen we een budget waarmee we mochten doen wat we wilden. Het is de nieuwe BMW3 geworden. Niet de top, maar een mooie wagen.”

In wiens schoenen zou je graag één dag staan ?

“Die van David Beckham. Om te weten wat het is om zo bekend te zijn. Je privé-leven, de kleinste misstap staat direct in de krant. Ik denk dat het heel moeilijk is om te gaan met al die pers. Iedereen bekijkt hem als een publiciteitsmanneke, maar ik denk dat het allemaal niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Daarbij is hij nog een goeie voetballer ook.”

Op welke partij stem je ?

“Ik ben geen politieke kenner. Ik heb geen vaste partij.”

Huil je gauw ?

“Mja, ik ben toch een redelijk emotioneel persoon. Bij de kampioensviering, mijn laatste thuiswedstrijd, heb ik het moeilijk gehad. Niet dat ik gehuild heb, maar mocht er iemand over begonnen zijn tegen mij, ik zou wel een traantje gelaten hebben.”

Wat is de moeilijkste beslissing die je ooit nam ?

“Dat ik tegen Club Brugge moest zeggen : ik teken niet bij.”

Rugzaktoerist of sterrenhotel met zwembad ?

“Neem maar het sterrenhotel. Ik heb naar Stanley’s Route gekeken op televisie : dat is toch niks voor mij, hoor. Ik ben niet echt avontuurlijk. Ik ben altijd in de watten gelegd vroeger en ben echt wel op mijn luxe gesteld.”

Bid je soms ?

“Mijn familie is gelovig, maar zelf naar de kerk gaan en bidden : zo ben ik niet echt.”

Stel dat God toch bestaat en je mag hem één vraag stellen, welke zou dat zijn ?

“Dat ik geen ziektes krijg en gelukkig mag zijn. Dat mijn naaste omgeving, mijn dierbaarsten, gezond blijven en dat ik geen financiële problemen heb. Meer moet dat niet zijn.”

Is er iets dat je zou willen veranderen aan de wereld ?

“Dat de rijkdom wat beter verdeeld zou zijn. Nu heb je hele rijke en hele arme mensen. Er moet verschil zijn, maar het zou niet zo groot mogen zijn.”

En aan jezelf ?

“Ik ben heel koppig. Ontzéttend koppig. Dat zou wel een beetje minder mogen. Ik krijg daar soms opmerkingen over, vooral van mijn vriendin. Na een simpele ruzie moet zij niet verwachten dat ik de eerste stap naar haar zal zetten. Dat verwacht zij wel, maar zo ben ik niet. Ik ben daar veel te koppig voor.”

Wat zou je niet kunnen missen ?

“Het voetbal. Tv ook niet. Zoveel dingen eigenlijk. Een auto, een gsm. Maar als ik iets naar een eiland mag meenemen, dan toch liever gezelschap.”

door Jan Hauspie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier