Waar heb je Nathalie voor het eerst ontmoet ?

Dat was in een feestzaal van een café. Nathalie vierde op dat moment de eerste communie van haar broertje en ik was daar samen met mijn nonkel aan het snookeren. Die eerste kennismaking is ondertussen ongeveer drie jaar geleden. Ik was helemaal nog geen bekende voetballer, had ik misschien één of twee keer meegespeeld met de eerste ploeg. Nathalie interesseerde zich op dat moment trouwens totaal niet voor voetbal.

Wat heb je gestudeerd ?

Ik volgde de richting metaal in het Damiaaninstituut in Aarschot, maar heb jammer genoeg mijn diploma niet gehaald. Toen ik zeventien was, vroeg Lierse me om in de A-kern te komen. Ik ben nog een jaar deeltijds naar school geweest, maar mijn laatste jaar zag ik niet meer zitten. Enerzijds heb ik daar spijt van, want als er nu iets gebeurt, heb ik niets om op terug te vallen. Anderzijds zou ik nu misschien dezelfde keuze maken. Alles loopt immers goed en zolang dat zo is, sta ik er niet echt bij stil.

Als profvoetballer heb je veel vrije tijd. Verveel je je nooit ?

Nee, zeker niet. Ik vind altijd wel iets om me bezig te houden. Ik werk bijvoorbeeld graag met de computer en breng ook veel tijd samen met mijn vriendin door. Verder ga ik ook af en toe snookeren en brengen we regelmatig een bezoekje aan de bioscoop. Zelfs winkelen doe ik wel eens graag.

Luister je vaak naar muziek ?

Ja. Muziek interesseert me wel. Ik hoor verschillende genres graag, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar R&B.

Jullie zijn nog jong. Gaan jullie regelmatig uit ?

Af en toe gaan we na de wedstrijd eens iets drinken in het gezelschap van wat ploegmaten, maar over het algemeen gaan we heel weinig weg. Ik mis dat ook niet, want ik heb dat vroeger eigenlijk ook niet gedaan. Naar dancings gaan we bijna nooit.

Hoe belangrijk is een mooie wagen voor jou ?

Als jonge gast is het gewoon al leuk dat je een auto krijgt van de club. Voor mij speelt het momenteel niet zo’n rol welk merk dat dan is. Mijn droomauto is wel een BMW, maar dat is nog niet voor nu direct. Over het algemeen ben ik niet echt materialistisch ingesteld.

Verzamel je iets ?

Zoals vele spelers bewaar ik wel alle krantenartikels die over mij verschijnen. Zo heb ik ondertussen toch al een aantal plakboeken bij elkaar gekregen.

Is er een voorwerp waaraan je waarde hecht ?

Trofeeën zijn altijd wel speciaal. Zo kreeg ik onlangs op de club twee exemplaren als meest verdienstelijke speler van het voorbije seizoen. Ik ben er enorm trots op dat mensen zoveel waardering hebben voor mij.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

Eddy Merckx. Ik heb veel bewondering voor wat hij vroeger allemaal gepresteerd heeft. Wielrennen is volgens mij totaal niet te vergelijken met voetbal, want tijdens de rondes moeten die mannen twee tot drie weken aan een stuk zes uur per dag op de fiets zitten. Dat is toch niet niks. Voor zulke mensen kan je niet anders dan veel respect hebben.

Is het altijd je droom geweest om voetballer te worden ?

Eigenlijk niet ! Op mijn zes jaar ben ik begonnen met motorcross. Ik had thuis een klein brommertje en het was de bedoeling dat ik in die sport zou blijven. Ik ging ook elke zondag samen met mijn vader naar een cross kijken. Toen ik bijna zeven was, hebben ze mij gevraagd of ik niet wou voetballen en zo is het allemaal begonnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier