Met op de rug het nummer acht maakte Stepan Scepovic (20) zaterdag in Torhout na de rust zijn debuut in het shirt van Club Brugge. Met een mooie beweging trok hij, staande met de rug naar doel, in de slotfase de bal over het hoofd, om vervolgens met links af te werken. Adrie Koster vond Scepovic een spits met behoorlijk wat technisch vermogen en oog voor de ploegmaats. Praten doet Koster met de nieuwe aanwinst in het Engels. Scepovic spreekt ook Spaans, zijn vader voetbalde vroeger in Spanje.

Zvonko Varga, gewezen spits van Club Luik, kent de familie goed, de jongere broer van Stepan, Marco, speelt bij de ploeg die Varga traint. Varga: “Marco is 19 en ook spits. Zijn vader heeft bij Partizan Belgrado gespeeld, de moeder deed zelf ook aan sport. Het zit er in de genen.”

Varga vind Stepan Scepovic een moderne spits, die het spel goed aanvoelt, met een neus voor doelpunten. Een afwerker, die niet voor de makkelijkste weg koos door in januari te opteren voor een avontuur in Italië, bij Sampdoria Genua.

Daar volgde Emmanuele Gerboni voor de lokale pers de verrichtingen van Scepovic. Sampdoria, zegt hij, volgt de Servische markt al 50 jaar op de voet. Scepovic viel op in februari met de jeugd van Sampdoria, in het toernooi van Viareggio. Het was Luigi Del Neri die hem in maart bij de A-kern voegde. Eén keer mocht hij met de A-ploeg opdraven, tegen Parma. Toen was Antonio Cassano gestraft en de twee andere spitsen ( Giampaolo Pazzini en Nicola Pozzi) geschorst.

Zijn kwaliteiten? Varga: “Afwerker. Slim. Technisch behoorlijk. Fysiek vrij goed. Ik volg Club Brugge een beetje, ik ken Dorege Kouemaha min of meer, volgens mij kan dat een goed duo worden. Ik denk wel dat Stepan nog een fysiek sterke voetballer naast zich nodig heeft. Tactisch is het wel zwaar voor een spits in Italië, misschien ligt België hem op dat vlak wat beter.”

Gerboni beaamt: “Hij is heel snel en heeft een goeie dribbel. Ik vond hem uitstekend in de combinatie. Jammer dat hij net dat niet deed tegen Parma, toen hij voor eigen succes ging. Vrij goed kopspel. Maar het is inderdaad geen voetballer die de body heeft om oorlog te maken in de zestien. Het is iemand die voortdurend in beweging is, en gevaarlijk vanuit de tweede lijn.”

Intussen heeft Club ook nog steeds de komst van Wilfried Dalmat niet opgegeven. Een akkoord met de speler is er al, zegt zijn zaakwaarnemer. Club deed bij Standard een bod, dat antwoordde met een tegenbod. Luc Devroe, maandagmiddag:”Op dit moment is het verschil nog te groot.”

NICOLAS RIBAUDO & PETER T’KINT

‘Hij kan een goed duo vormen met Dorege Kouemaha.’

Zvonko Varga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier