Hoelang wonen jullie al in dit nieuwe huis ?

We verhuisden naar Zellik in juni. Mijn ouders wonen in de buurt, die van Delphine in Wemmel. We zitten dus dicht bij elkaar. Vroeger woonden we op een appartement, maar we wilden snel naar hier komen om nog wat van de zomer te genieten. Een gezellige barbecue is altijd leuk. We zitten hier op de buiten, maar toch is de stad vlakbij. En bij welke club ik ook speel, ik zal nooit grote afstanden moeten afleggen. Het is trouwens al een heel druk jaar geweest. Op 1 juni zijn we getrouwd en toen moesten we nog alle vaklui laten komen. Geen minuut hebben we voor onszelf gehad, maar dat maakte het ook wel leuk : we hebben ons niet verveeld.

Heb je de tuin zelf aangelegd ?

Neen, mijn schoonvader is daar erg goed in. Het gras is pas gezaaid. Later zal ik het zeker maaien, maar als Delphine planten wil, zal ze daar zelf moeten voor zorgen. Elk zijn eigen taak ( lacht). Deze tuin heeft ons behoorlijk wat werk gekost, want het terrein was niet effen. We hebben 100 ton aarde nodig gehad om daaraan te verhelpen.

Waar ging jullie huwelijksreis naar toe ?

Eerst drie dagen Hong Kong en dan een week Bali. Hong Kong vond ik indrukwekkend groot, proper ook en de mensen zijn er vrij vriendelijk. De stad doet erg Amerikaans aan met zijn enorme hoogbouw en vele neonreclame. Dag en nacht krioelt het er van het volk. Bovendien was het broeiend heet en liep de vochtigheidsgraad er waanzinnig hoog op. In Bali hebben we van de rust genoten. Daar zagen we veel rijstvelden, oude tempels en een weelderige plantengroei.

Hoe heb je Delphine leren kennen ?

Lang geleden al, in het vijfde middelbaar. We zijn samen volwassen geworden, al heeft ieder eerst nog een beetje zijn eigen weg gevolgd. We kennen elkaar nu negen en een half jaar en hebben al twee dromen waargemaakt : we hebben een eigen huis en we zijn getrouwd. We zouden graag twee kinderen willen ( Delphine : “Wie weet worden het er meer…”). Die zouden we graag een zeker comfort aanbieden en de kans geven om te studeren.

Heb je zelf gestudeerd ?

Ik heb studies kinesitherapie aangevat aan de ULB, maar dan ben ik prof geworden bij RWDM en was dat niet langer te combineren. Ik was verplicht de lessen bij te wonen en had daarbovenop ook nog eens twaalf uur sport per week. Ik moest dus een keuze maken. Ik beklaag het me zeker niet dat ik voor het profvoetballerbestaan gekozen heb, want dat was een jongensdroom. Anderzijds heb ik ook geen spijt van de studies, want in dat eerste jaar heb ik veel geleerd over anatomie, zodat ik een goede kijk heb op blessures. Als ik geblesseerd ben, gebeurt het trouwens wel eens dat ik een boek koop over het lichaamsdeel in kwestie. Overigens is dat het enige wat ik naast het sportnieuws lees.

Zeg eens iets over Delphine

Ze is heel joviaal en optimistisch. Sportief ook : nu ons huis helemaal klaar is, heeft ze geen excuus meer om niet aan sport te doen. Ze is altijd heel begripvol en biedt me heel wat steun. Ik heb dat ook nodig, zeker toen ik het vorig jaar na mijn blessure en operatie moeilijk had. We praten ook samen over mijn prestaties op het veld, al doe ik dat nog meer met mijn vader, die me al van kind af op de voet volgt.

Beoefen je nog andere sporten ?

Thuis werk ik met gewichten. Ik heb daarvoor speciaal een kamer ingericht. Samen doen we ook aan stretching.

Ben je een natuurmens of een stadsmus ?

We houden allebei erg veel van de natuur. We maken graag lange wandelingen in de bossen en van zodra we een halve dag vrij hebben, trekken we naar de kust. Ideaal om de batterijen opnieuw op te laden ! Af en toe pikken we ook een filmpje mee : thrillers, politiefilms, science fiction… Maar we vinden het ook leuk om het thuis gezellig te maken met een DVD of door vrienden uit te nodigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier