Menen zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. Het team van trainer Kris Tanghe kon nog maar één wedstrijd winnen en slaagde er ook in het nieuwe jaar nog niet in de negatieve spiraal te doorbreken. Vorige week leden de West-Vlamingen een 3-2-verlies bij Puurs. Afgelopen weekend was de malaise compleet toen ze door Halen met 3-0 in de pan werden gehakt. “Bij Puurs hadden we als ploeg nog het gevoel dat we een prestatie neerzetten die weliswaar niet goed genoeg was”, zegt kapitein Stijn Coene, “maar waar we toch nog mee konden leven. Zaterdag was dat zeker niet zo. Ook voor mij persoonlijk; een van mijn minste matchen ooit.”

Met amper vijf punten staat de nummer drie én bekerfinalist van vorig seizoen nu troosteloos op de voorlaatste plaats. En vanavond ontvangt Menen dan ook nog eens Asse-Lennik, dat aan een sterk seizoen bezig is.

Wat loopt er toch mis bij jullie?

Stijn Coene: “Mochten we dat weten, dan zou er al lang iets aan gedaan zijn. Ik zou zeggen dat we even hard werken als vorig seizoen, maar dat is niet waar. We spannen ons nu nog feller in, omdat de resultaten uitblijven. We krijgen geen loon naar werken, integendeel.

“Het gaat nu vooral over het mentale aspect. Natuurlijk begint het te wegen in het hoofd. Je denkt altijd dat het je nooit zal overkomen, maar blijkbaar dus wel. En ja, waaraan ligt het? ( stilte)

“Het vertrouwen is even compleet zoek. Dat moeten we snel terugvinden.”

Is de impact van het vertrek van enkele steunpilaren in het tussenseizoen onderschat?

“Dat denk ik niet.”

Zit er genoeg kwaliteit in de groep?

“Zeker en vast. We wonnen Europees tegen Soria en pakten een set tegen de kampioen. Oké, Roeselare was niet super, maar toch.

“We speelden soms echt al heel goed, er zijn momenten waarop je constateert dat er mogelijkheden zat zijn in dit team. Maar we kregen jammer genoeg nog geen constante in onze prestaties.”

Hoe kijken jullie momenteel naar het Europese ticket dat jullie ambieerden?

“( zucht) We moeten nu, denk ik, een beetje realistisch zijn en focussen op de korte termijn. Alles kan nog. De competitievorm is zo dat je als achtste nog tegen de vijfde speelt voor een plaatsje in de play-offs. Daar lig ik persoonlijk niet wakker van, wel van de match tegen Asse-Lennik en die van zaterdag tegen Waasland.

“We moeten vlug ons niveau omhoog krijgen en mentaal een stukje sterker worden. Daar ligt nu de prioriteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier