Dat David Beckham met een popster is getrouwd en dat Ronaldo van het bourgondische type is, weet stilaan iedereen. Maar hoe zit het met de levensstijl van onze eigenste topsporters ? Onze Madame ging op bezoek bij Stijn Meert.

S tijn Meert en zijn vriendin Lies wonen aan een gezellig groen plein op een boogscheut van het centrum van Kortrijk. “Na mijn avontuur in Anderlecht wilde ik terug naar mijn thuisstad”, vertelt Stijn. “We hebben hier het perfecte evenwicht gevonden. We wonen op vijf minuutjes van het centrum van Kortrijk en toch zitten we hier rustig, in een kindvriendelijke buurt. Ik heb bewust voor een bescheiden rijhuis gekozen. Ik heb het privilege gehad om dankzij mijn voetbal uitzonderlijk jong al een huis te kunnen kopen en ik wilde zeker niet een van die mensen zijn die boven hun stand kopen. Maar we proberen het huis nu beetje bij beetje op te waarderen. Ook een rijhuis kan ruim en luchtig zijn. Bij elke verandering die we hier doen, doe ik de makkelijke dingen zelf. Vooral het afbreken dus. Ik vind het belangrijk dat ik me hier veilig voel, thuis. Het moet gezelligheid en geborgenheid uitstralen.”

Overgrootvader

Stijn en Lies hebben hun interieur erg fris en modern ingericht. Eén meubel valt dan ook meteen op als je de living binnenkomt : een antiek houten bureau. Het blijkt een erfstuk uit Stijns familie. “Het is zeker tachtig, honderd jaar oud. Mijn overgrootvader, die een timmerman was, heeft het zelf gemaakt. Wij zouden het nooit zelf gekocht hebben, Lies en ik zijn niet zo dol op antiek. Maar dit stuk moest absoluut in de familie blijven, vond ik. Het zit ook heel ingenieus in elkaar. Je moet weten hoe je al die laatjes en kastjes open krijgt.”

Kleine droom

“Ik ben altijd al zot geweest van moto’s, vertelt Stijn. “Na mijn huis, was dat mijn tweede grote aankoop : een Aprillia Capo Nord. Ik ben opgegroeid in een vriendenkring die altijd met moto’s en bromfietsen bezig was. Maar als tiener had ik daar het geld niet voor. Ik heb dus nooit een brommertje gehad. Ik heb meteen het groot geweld gekocht.”

“Volgend jaar zou ik een kleine droom willen waarmaken. Ik zou met mijn moto voor minstens een weekje op reis willen. Ik heb er al een massa tijdschriften over gelezen en vooral Italië en de Balkanlanden zeggen me wel wat. De laatste jaren heb ik alleen de Belgische kust gezien. Door mijn studie Regentaat L.O. heb ik geen vakantie gehad. Als het voetbalseizoen stopte, begon de blok.”

Vitaya

Paars is Stijns lievelingskleur. “En nee, daarbij denk ik niet aan enige symboliek”, benadrukt hij lachend. “Ik zie die kleur gewoon graag. Zo hebben we de slaapkamer deels donkerpaars geverfd. Het ontwerp van kaders op de muur, schilderde Stijn zelf. Hij haalde de inspiratie ervoor uit het lifestyleprogramma van Debbie Travis, op Vitaya.

Kooklessen

Stijn staat zelf niet veel achter de kookpotten. “Hij heeft mij op kooklessen gestuurd”, zegt Lies lachend. “Ik mocht niet bij hem intrekken tenzij ik die lessen zou volgen ! Ik heb wel veel plezier in koken. Als er vrienden komen eten, zit ik al lang op voorhand een menu samen te stellen.” Maar toch gaat het paar nog het liefst van al uiteten. “We zijn dol op Italiaans”, zegt Stijn. “Pasta’s en zo, dat smaakt me altijd geweldig. Maar er gaat niks boven een biefstuk met Belgische frietjes en een goede klad mayonaise ! Ons stamcafé/restaurant is de Kameleon in Heule.”

Fashion King

Op de vraag of kleding erg belangrijk voor hem is, antwoordt Stijn zonder aarzelen. “Neen, ab-so-luut niet. In Waregem noemen ze mij zelfs de Fashion King(lacht). Niet dat ik er als een clochard bijloop, pas op. Ik wil er wel goed uitzien, maar ik koop gewoon de kleren die ik leuk vind. Merken en zo, dat kan me allemaal niks schelen. Ze zeggen dat voetballers en kleren meestal goed samengaan he, maar niet bij ’t Meertje.”

Sfeerverlichting

Ook Lies’ familie bracht inspiratie voor hun inrichting. Haar ouders hebben een interieurwinkel. Daar kwamen ze op het idee om van een krulhazelaar en een slinger kerstlichtjes een originele sfeerverlichting in mekaar te knutselen voor de keuken.

Gebuisd

Simba, de hond van Stijn en Lies, gleed minder vlot door school dan zijn baasje. “Het is een heel mooie en toffe hond, maar hij was wel gebuisd op de hondenschool”, vertelt Stijn. “Hij was meer geïnteresseerd in de andere honden dan in de les. Hij speelt enorm graag.”

“Ik ben een grote hondenliefhebber. Simba heb ik in een ingeving gekocht. Hij zat als kleine pup in een dierenwinkel. We waren daar binnengelopen ‘om eens te kijken’. En we kwamen buiten met een hond natuurlijk. Nu zou ik dat nooit meer doen, ik zou er liever eentje uit een asiel halen.”

ILKA DE BISSCHOP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier