Baeyens ziet betere mentaliteit bij Roeselare.

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Competitieleider met het maximum van de punten en vlotte bekerwinst tegen Antwerpen: coach Dominique Baeyens kan alleen maar tevreden zijn met de resultaten van Knack Randstad Roeselare.

Ben je dat ook met het spelpeil?

Dominique Baeyens: “Ik heb de indruk dat de meeste ploegen tegen ons wat onder hun mogelijkheden presteerden. Nu, als je een ploeg onmiddellijk onder druk zet en zelf goed speelt, dan is het voor de tegenstanders sowieso moeilijk om hun beste volleybal te brengen. Dat bleek bijvoorbeeld tegen Antwerpen. Die wedstrijd was voor ons dan ook de belangrijkste van de eerste ronde, een duel waar we al weken naartoe leefden. Over ons niveau op dit moment kan ik samenvattend zeggen dat als we receptioneel standhouden – dat is nog onze achilleshiel, waaraan we dagelijks werken – onze side-out heel goed draait. Bovendien rendeert de tijd die we op training in verdediging investeerden.”

Kun je al een vergelijking maken met het Roeselare van vorig seizoen?

“Al na twee weken kon ik zeggen dat de chemie goed zat, de mentaliteit is beter dan vorig seizoen. Om de kwaliteit van het volleybal te vergelijken is het nog een beetje te vroeg. Dat zullen we beter kunnen beoordelen in december. Ik beklemtoon niet graag individuele prestaties, maar je kan alleen maar vaststellen dat we er qua spelverdeling op vooruitgingen. Alves is dan weer een versterking als receptiehoekspeler. Het grootste verschil met de vorige jaren, en ook een meerwaarde, is dat er op bijna alle posities gestreden moet worden voor een basisplaats. Op de receptiehoek is Dodds stilaan speelklaar. Hij is zeker concurrentieel. In het midden geldt hetzelfde voor Radovic en op de opposite beschikken we met Contreras en Tuerlinckx over de luxe van twee uitstekende spelers. Wekelijks zullen we evalueren wie er mag starten.”

Zaterdag volgt de topper in Maaseik. Een belangrijke waardemeter?

“Laat me duidelijk stellen dat ik onze competitie niet als ondergeschikt beschouw. Maar de volgende echt belangrijke afspraken zijn de Belgische en Europese bekerwedstrijden. Op basis van die matchen maak ik mijn trainingsplanning. Die verander ik dus niet voor de wedstrijd tegen Maaseik. Dat neemt niet weg dat we naar ginder gaan om te winnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier