Real Madrid speelt in de Euroliga tegen Olympiakos.

Met de Belgen van Real Madrid gaat het goed, dank u. Zowel Axel Hervelle (25) – bezig aan zijn vierde seizoen in Spaanse loondienst – als Tomas Van Den Spiegel (30) – in de loop van het seizoen aangeworven – krijgen meermaals lof in de Spaanse kranten, waarin ze onlangs zelfs tot koningskoppel van Real Madrid werden gedoopt.

De Koninklijke wist zich twee weken geleden middels een nipte zege tegen Alba Berlijn te plaatsen voor de kwartfinales van de Euroliga (EC1). Daarin namen ze het gisteren een eerste keer op tegen Olympiakos Piraeus, wedstrijd twee en drie volgen op 26 en 31 maart. “Er wordt vaak gezegd dat wij zwaar moeten knokken voor onze overwinningen,” stelt Axel Hervelle vast. “Daarop antwoord ik: van de zes wedstrijden in de Final 16 in de Euroliga wonnen we er vijf. Meer moet ik daar niet aan toevoegen. De nederlaag tegen Barcelona kostte ons de leidersplaats in de poule, maar dat hoeft niet nadelig te zijn. Nu treffen we Olympiakos, een ploeg die we goed kennen. We speelden vorig jaar nog tegen hen ( en verloren,nvdr). We weten dat ze een sterk team bezitten en gesteund worden door een hysterisch publiek, het wordt moeilijk. We gaan er echter alles aan doen om de Final Four in Berlijn te bereiken, dat was een van onze hoofddoelstellingen voor het seizoen.”

Het eerste doel, de Copa del Rey, werd alvast gemist. Real verloor in de kwartfinales van eeuwige rivaal Barcelona. Alweer. “De Catalanen liggen ons al een heel seizoen dwars, ze hebben echt een heel sterk geheel in deze campagne”, stelt Hervelle. Ook in de competitie verspreidt de Catalaanse trots de weg naar succes. Real staat voorlopig derde achter Barcelona en Tau Vitoria.

De samenwerking tussen Axel Her-velle en Tomas Van Den Spiegel, ook buiten de club beste maatjes geworden, verloopt perfect. Hervelle over de integratie van zijn landgenoot: “Tomas heeft zich heel snel aangepast. Ik kende hem voordien eigenlijk niet echt, maar hij werd snel een goede vriend. ( lacht) Ik kreeg hem al zover dat hij voor de volgende campagne van de Belgian Lions niet meteen nee zal zeggen. De deur staat open.”

Ondertussen groeit Axel Hervelle zelf ook weer naar zijn beste vorm toe nadat hij rond de kerst even stillag wegens een neusbreuk. “Die neusbreuk kwam eigenlijk niet zo ongelegen, daardoor moest ik verplicht wat rust inlassen en zo kon mijn blessure aan het kuitbeen volledig genezen. Daar sukkelde ik al mee sinds de zomervoorbereiding”, besluit de Belgische forward. S

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier