Landskampioen Valencia beleefde een van de somberste weken uit zijn bestaan.

Amper bekomen van de 1-2-naderlaag op eigen veld tegen FC Sevilla, kreeg Valencia vorige week woensdag voor eigen publiek een 1-5 om de oren in de CL-match tegen Inter Milaan. De Spaanse landskampioen, nochtans getipt als groepswinnaar, laat in de poule enkel nog het puntenloze Anderlecht achter zich. Ook vorige zaterdag bleef de lijdensweg van Valencia duren, want het ging op het veld van Real Madrid met 1-0 verliezen, met dank aan Michael Owen.

“Om uit deze crisis te raken moeten we terugkeren naar onze basis”, oordeelt Rubén Baraja. “De grootste troef van Valencia was altijd onze collectieve sterkte. Ik weet wel dat het niet altijd makkelijk is om spelerskernen van verschillende jaargangen met elkaar te vergelijken, maar ik meen toch dat we moeten proberen om de sterke punten te behouden. Een goede organisatie in de defensie, een stevig middenveld en het talent om snel over te schakelen van de verdediging naar de aanval, zijn altijd de kenmerkende troeven van ons team geweest. Daar moeten we opnieuw naartoe werken.”

Vorige zaterdag volgde trainer Ranieri in Madrid die raadgevingen misschien net iets te letterlijk op. Hij koos voor een zeer voorzichtige ploegopstelling, met bijvoorbeeld de robuuste Sissoko in plaats van de creatieve Pablo Aimar, die met zijn soms geniale flitsen toch in staat is om iets te forceren. Die houding beviel de ploeg slecht, want tijdens de eerste helft kwam Valencia er nauwelijks aan te pas. Naar het einde van de wedstrijd ging het heel wat beter. Na de inbreng van Aimar kon het team zelfs nog twee zeer mooie kansen creëren, maar het slaagde er niet in om ze ook af te maken. David Albelda probeerde van zijn kant de zaken positief te zien : “Over het resultaat kunnen we niet tevreden zijn, maar de manier waarop we hier speelden, is bemoedigend.” Een team in het sukkelstraatje moet zich aan elke strohalm vastklampen. (DDV)

Fernando Morientes is niet te koop. Dat liet Real Madrid officieel weten. Pedro Villarroel, de belangrijkste aandeelhouder van Levante, is van mening veranderd en besliste om nu toch voorzitter te blijven tot het einde van het seizoen. Fernando Torres, de jonge spits van Atlético Madrid, kan voortaan een afbeelding van zichzelf gaan bekijken in het wassenbeeldenmuseum van Madrid. Betis Sevilla is bijzonder geïnteresseerd in het overnemen van Peter Van der Heyden. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 7 goals ; 2. Manchev (Levante), Milosevic (Osasuna), Di Vaio (Valencia) 5 goals ; 5. Rodriguez (Espanyol) 4 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier