Olympisch kampioene Katie Taylor bokst, naar eigen zeggen, in juni tegen Delfine Persoon.

Vorig jaar, in januari, was Delfine Persoon al klaar voor de kamp tegen olympische kampioene Katie Taylor (32), maar het management van de 34-jarige West-Vlaamse had de indruk dat ‘Taylor niet stond te springen om te boksen tegen de nummer één van de wereld’. De Ierse was toen bezig aan blitzcarrière. Na haar olympische titel in 2012 (Londen) werd ze op de Spelen in Rio verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale, maar sinds haar debuut bij de profs in 2016 had The Bray Bomber een vlekkeloos parcours – 12 op 12 – afgelegd. Toen de geruchten over een nieuwe kamp eind vorig jaar opnieuw luider begonnen te klinken, werd er nog maar eens met scherp geschoten.

Persoon vertelde aan een Ierse journalist dat haar manager 100.000 pond – toen 130.000 euro – wilde betalen voor een kamp tegen de wereldkampioene in drie grote bonden (WBA, IBF en WBO), maar dat vond het management van de Ierse belachelijk. ‘Voor dat bedrag komt Katie haar bed niet meer uit’, lachte Brian Peters, samen met Eddie Hearn (Matchroom Sport) de zakelijke kracht achter het succes van Taylor.

Onlangs verdedigde Persoon in Kortrijk voor de negende keer met succes haar WBC-wereldtitel tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil, waarmee ze haar record – 43 zeges op 44 kampen – nog wat aandikte. Bijna gelijktijdig pakte Taylor in Philadelphia tegen de Braziliaanse Rose Volante haar dertiende opeenvolgende overwinning. ‘Het wordt tijd om tegen de Belgische te boksen. Ik wil absoluut die vierde wereldtitel’, klonk het achteraf.

‘Katie is onwaarschijnlijk. Ik heb nog geen enkele fan ontmoet die zich na een kamp van haar bedrogen voelde. Er is altijd iets te beleven’, zei Hearn, die Taylor-Persoon als voorprogramma voor het wereldtitelgevecht (1 juni) tussen zijn poulain en zwaargewicht Anthony Joshua en Jarrell Miller wil uitspelen. Plaats van het gebeuren: het imposante Madison Square Garden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier