‘Ik sluit niet uit dat ik bij KV Kortrijk blijf’

Op twee wedstrijden van het einde van de reguliere competitie staat revelatie KV Kortrijk nog steeds perfect gepositioneerd om in de top zes te eindigen. Spelverdeler Sven Kums, in juni einde contract, zit in de vorm van zijn leven en speelt zich op die manier in de kijker in binnen- en buitenland.

Vorige week konden we lezen in een Franstalige krant dat Roda JC de beste papieren heeft om jou binnen te halen.

Sven Kums: “Ik was verbaasd toen ik dat las. De journalist die dat geschreven heeft, weet blijkbaar meer dan ikzelf. ( lacht) Er stond dat de deal bijna rond zou zijn, maar ik weet eerlijk gezegd van niets.”

De Nederlandse competitie moet jou in principe wel liggen?

“Absoluut. Er is meer ruimte dan hier en er wordt nog meer écht gevoetbald. Waarmee ik bedoel dat er in Nederland veel minder resultaatsvoetbal wordt gespeeld. Maar ook in België kun je natuurlijk mooi en verzorgd voetbal brengen, dat heeft KV Kortrijk regelmatig bewezen.”

Het is dus zo slecht nog niet in Kortrijk. Zou je overwegen om nog een jaartje in West-Vlaanderen te blijven?

“Er is natuurlijk interesse van een aantal andere teams, maar ik voel me ook goed in Kortrijk. Binnenkort ga ik hier rond de tafel zitten om te praten over een eventueel verlengd verblijf. Ik sluit zeker niet uit dat ik langer bij KV Kortrijk blijf. De ploeg hangt hier goed samen, er is een aangename werksfeer en op het veld is iedereen bereid om de steken op te rapen die een ploegmaat laat vallen. Maar ik wil graag zekerheid. Ik zal de keuze over waar ik volgend jaar ga voetballen zeker niet te lang laten aanslepen.”

Achteraf bekeken bleek het een goede zet om van Anderlecht naar Kortrijk te komen.

“Zeker weten. Toen ik twee jaar geleden de overstap maakte, wist ik niet echt goed wat ik ervan moest denken. Ik kwam van Anderlecht en ging plots in tweede klasse voetballen, toch wel een stap terug. Maar ik ben heel tevreden dat ik zo mijn carrière opnieuw heb kunnen lanceren. Ik heb tot nu toe een degelijk seizoen achter de rug, en denk dat ik als speler nog gegroeid ben in vergelijking met vorig jaar.”

Dit weekend ontvangen jullie Lokeren. Een ploeg die de punten nodig heeft én waar jullie trainer, Georges Leekens, goede connecties heeft …

“Ook wij willen absoluut die drie punten, want dan kan play-off 1 ons echt niet meer ontglippen. De trainer is inderdaad geen onbekende van Lokeren. Maar ik zou daar niets achter zoeken. Dat betekent gewoon dat hij de tegenstanders goed kent, dus een voordeel voor ons.” ( fijntjes) S

BREGT VERMEULEN

‘Ik ben nog gegroeid in vergelijking met vorig seizoen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier