Hij werd naar eigen zeggen onterecht uit de docureeks The Last Dance gelaten, en dus verkoopt makelaar Sonny Vaccaro uit wraak een uniek paar schoenen van Michael Jordan.

Volgens Vaccaro is hij degene die Phil Knight, de medestichter van sportkledingfabrikant Nike, in 1984 overtuigde om de rookie Michael Jordan onder contract te leggen. Knight zelf heeft dat altijd genuanceerd, en volgens MJ is de grootste verdienste voor George Raveling, de assistent-coach van het Amerikaanse olympische basketbalteam, waarmee Jordan in 1984 goud won in LA.

In The Last Dance, de tiendelige docureeks die afgelopen voorjaar op Netflix in première ging, werd dan ook geen melding gemaakt van Vaccaro, tot diens groot ongenoegen. Om zijn gelijk te bewijzen biedt hij nu via de veilingwebsite Goldin Auctions een paar schoenen van Jordan te koop aan: het paar dat de speler van de Chicago Bulls droeg in de vierde match van zijn eerste NBA-finale in 1991. En dat hij achteraf, mét handtekening, schonk aan Vaccaro. Die heeft de schoenen zelfs ooit uit zijn huis gered toen dat bedreigd werd door bosbranden.

Goldin Auctions heeft het paar op basis van beeldmateriaal als echt geratificeerd, mede omdat Jordan een stukje uit een schoen heeft gesneden, om de druk op de tenen te verlichten. De biedprijs zal ergens tussen de 420.000 en 630.00 euro liggen, en allicht richting een recordbedrag klimmen voor schoenen van Jordan. Voor het eerst wordt immers een paar geveild dat His Royal Airness droeg in een NBA-finale. Eerder deze zomer ging via een veiling bij Christie’s and Stadium Goods al een paar van de hand voor 520.000 euro. Sinds de hype rond The Last Dance zijn prijzen dan ook enorm gestegen.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier