DE TRAINER HERMAN HELLEPUTTE

“Globaal vond ik het goed, al kenden we op het einde van de heenronde een dipje. Thuis tegen Cercle Brugge bijvoorbeeld speelden we een opmerkelijk zwakke match. De concentratie was zoek : matig uitverdedigen, een gebrek aan agressiviteit in de duels, weinig effi-ciëntie, noem maar op. Voor sommige jongens valt de winterstop duidelijk op het juiste mo-ment. Wat ik ook spijtig vind, is dat we tegen de toppers geen punten pakten, normaal steken de jongens in zulke wedstrijden altijd een tandje bij. Naar mijn aanvoelen heeft deze ploeg één gebrek : er schuilt wel wat ervaring in het team, maar er wordt te weinig gepraat. Kritiek is niet noodzakelijk een slechte zaak, vaak schudt het wakker. Een leidersfiguur, een jongen van het type Chris Janssens, die op het gepaste moment met de vuist op tafel slaat, mankeert. Op mindere momenten gaan de kopjes massaal naar beneden, de wedstrijd op Moeskroen is daar een goed voorbeeld van.

“Enfin, dat zijn enkele kanttekeningen, de ploeg bracht wat ik verwachtte, ook de transfers draaiden goed uit. Stef Wils en vooral PatrickOgunsoto zijn voltreffers. (denkt) Hoewel, de laatste wedstrijden liep het iets minder voor Patrick, misschien is het de druk van die gouden bal op zijn rug. Zijn talent staat natuurlijk buiten kijf en Patrick heeft nog een serieuze groeimarge. Als hij iets rustiger blijft aan de bal, minder overhaast speelt, dan wordt hij een hele grote. Iemand die moeilijk te houden blijft voor Westerlo, al rondt hij dit seizoen beslist bij ons af. Let op, in tegenstelling tot wat een aantal mensen denkt, is Westerlo niet afhankelijk van de treffers van Ogunsoto. Hij neemt het gros van de goals voor zijn rekening, akkoord, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat ook een fitte BartVan den Eede een surplus betekent. Maar dat zal voor volgend seizoen zijn, vrees ik. Als een aantal andere jongens terugkeert, kunnen we in de tweede ronde iets forceren. Ik hou ook rekening met de ontbolstering van Wouter Scheelen. Door een blessure kon hij weinig spelen in de heenronde, maar qua intrinsieke kwaliteiten beschouw ik hem als een meerwaarde.”

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Beloufa (8), Convalle (1), Corstjens (5), De Winter (2), Delen (17), Dirar (16), Elejiko (4), Evens (16), Gaspercic (15), Mennes (11), Modubi (9), Ntuka Pule (10), Ogunsoto (17), Sarki (12), Scheelen (3), Utaka (17), Van den Eede (12), Van Imschoot (16), Van Kerckhoven (15), Vervoort (3), Wagemakers (11), Wils (15).

DOELPUNTENMAKERS : Delen (3), Elejiko (1), Mennes (1), Ogunsoto (12), Scheelen (1), Utaka (3), Van den Eede (1).

ASSISTS : Beloufa (1), Delen (2), Evens (1), Mennes (1), Ntuka Pule (3), Ogunsoto (1), Sarki (1), Utaka (2), Van Imschoot (1), Wagemakers (1).

GELE KAARTEN : 27

RODE KAARTEN : 1

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (1), 3 tegen (3).

HOEKSCHOPPEN : 59 voor, 70 tegen.

OVERTREDINGEN : 266 begaan, 296 tegen.

TOP PATRICK OGUNSOTO

Dé Westelse seizoensrevelatie acteert bijwijlen nog iets te onbezonnen, maar ambieert met reden de titel van topschutter. De Nigeriaan verteerde moeiteloos de overstap van het Griekse Ergotelis en lijkt beslist nog niet aan zijn plafond te zitten. Maakt het verschil door zijn snelheid en zijn opportunisme voor doel.

FLOP BART VAN DEN EEDE

De aanhang keek vooraf hoopvol uit naar de komst van targetman Bart Van den Eede. De stevige spits zou het gewicht van de aanval torsen, maar hield tot nog toe vooral de bank warm. Al te vaak geblesseerd of uit vorm. De eerste seizoenshelft kende een triest einde, want er werd beslist om een nieuwe achillespeesoperatie uit te voeren.

BERT BOONEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier