Team Bikeexchange-Jayco

ANALYSE

STERKTES

Het nieuwe tricot van BikeExchange-Jayco doet denken aan het vroegere Gerolsteiner, al hebben we aan dat team met Davide Rebellin en Stefan Schumacher niet de beste herinneringen. Het voornaamste nieuws is de komst van Dylan Groenewegen, een late transfer die voor alle betrokken partijen winst betekent. Bij Jumbo-Visma was de sprinter naar het achterplan verdwenen, hier wordt hij binnengehaald en omkaderd als een superster. Door Groenewegen moet het niet alleen meer komen van Simon Yates en Michael Matthews.

Simon Yates
Simon Yates© gf

VERRASSINGEN

Matteo Sobrero klopte Filippo Ganna op het Italiaans kampioenschap tijdrijden: dan kun je iets. Bij Astana moest hij vooral knechten, manager Copeland denkt dat hij de carrière van de Italiaan op een hoger niveau kan tillen. Er rijden nogal wat tempobeulen rond bij BikeExchange-Jayco en velen hebben ervaring op de piste. ’t Is niet uitgesloten dat de sprinterstrein van Groenewegen meteen wedijvert met de grote blokken – normaal is dat een proces van jaren. Sprinter Kaden Groves heeft door corona nog niet veel in Europa gekoerst. Qua type doet hij denken aan Matthews.

ZWAKTES

De terugval van het Australische team komt neer op de terugval van het Australische wielrennen tout court, dat minder talenten voortbrengt dan vijf of tien jaar geleden. Zoals je rond 2010 absoluut Aussies in de ploeg moest hebben, kijken managers nu verlekkerd naar de Denen en de Belgen. Het probleem van Matthews is duidelijk: Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe zetten een nieuwe standaard in de koersen waarin hij goed was. Geldschieter Gerry Ryan is het stilaan beu dat hij overal voor opdraait. Men is dringend op zoek naar nieuwe sponsoren.

Team Bikeexchange-Jayco
© gf

DOELEN

Simon Yates gaat vol voor de Giro, om hopelijk Italiaanse euforie mee te nemen naar de Tour, al gaat de Brit in Frankrijk niet voor een klassement. Matthews probeert Van Aert en Van der Poel bij te benen in Vlaanderen, maar zijn hoofddoel is het WK in eigen land. Hoe de samenwerking met Groenewegen gaat verlopen in de Tour, is een open vraag. In principe kan Matthews een gedroomde loods zijn. Lucas Hamilton kreeg al kansen en maakte die niet helemaal af. Het team blijft in hem geloven, in eerste instantie voor rittenkoersen als Parijs-Nice en de Ronde van Romandië.

TRANSFERS

IN

Alexandre Balmer (belofte), Lawson Craddock (EF Education – Nippo), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Jan Maas (Leopard Pro Cycling), Kelland O’Brien (elite zonder contract), Jesús David Peña (belofte), Matteo Sobrero (Astana – Premier Tech), Campbell Stewart (Black Spoke Pro Cycling)

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen© gf

OUT

Brent Bookwalter (gestopt), Esteban Chaves (EF Education – EasyPost), Mikel Nieve (Caja Rural – Seguros RGA), Barnabás Peák (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux), Robert Stannard (Alpecin-Fenix), Andrej Zejts (Astana Qazaqstan Team)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier