Ludovic Giuly en Francileudo Dos Santos scoorden allebei met een volley.

In de Franse competitie voeren de spelers vaak technische hoogstandjes op die je elders weinig of niet te zien krijgt. Dat was ook het geval in de partijen Monaco-Lens en Guingamp-Sochaux. Ludovic Giuly zou je een soort Alain Giresse van de moderne tijden kunnen noemen. Hij kan zowel de balrecuperatie sturen als het spel verdelen, geeft tal van assists en scoort ook geregeld zelf. Tegen Lens had hij aan linkerflankspeler JérômeRothen gevraagd om hem voorzetten te sturen naar de tweede paal. Op één van die passes pakte Giuly uit met een heerlijke volley, waarmee hij een prachtige goal scoorde.

“Omdat mijn kopspel niet zo goed is, probeerde ik het met een acrobatische volley. Als zoiets lukt, geeft het een overheerlijk gevoel”, becommentarieerde de speler achteraf zijn exploot. De goal die de Braziliaan Francileudo Dos Santos voor Sochaux tegen Guingamp scoorde, was eveneens een echt pareltje. De spits, die zijn eerste Europese schoenen bij Standard sleet, en toen als één van de meest beloftevolle jongeren logeerde bij Ljubomir Radanovic, had de pech dat Standard in die periode eigenlijk niet bereid was om jongeren een kans te geven. Vandaar dat Dos Santos op een blauwe maandag naar Tunesië verkaste zonder dat hij hier zijn talent kon laten zien.

Radanovic was toen nochtans zeker van zijn stuk. “Die jongen kan het ver schoppen, want hij heeft een uitzonderlijk goede détente. Ik ben er zeker van dat we nog over hem zullen horen”, orakelde hij. En hij kreeg gelijk. Want bij Sochaux is iedereen zeer te spreken over de werkkracht en de efficiëntie van de rustige Braziliaan, die binnenkort zijn naturalisatie tot Tunesiër hoopt rond te krijgen. (PB)

ULRICH RAME, de doelman van Bordeaux speelde zijn tweehonderdste wedstrijd in eerste klasse. MARSEILLE zal vandaag hulde brengen aan Zinédine Zidane. De wereldvedette strijkt immers met Real Madrid in zijn geboortestad neer om er een CL-duel af te werken. De vader van Zizou gaat alvast niet kijken, omdat hij te nerveus is bij deze speciale gebeurtenis. WILLIAM PRUNIER stapte op bij Toulouse nadat hij door coach Eric Mombaerts uit het team was gezet. ALAIN COURBIS zal wellicht niet bij Al-Wahda in Qatar blijven. Zijn naam wordt nu geciteerd bij het Engelse Bradford. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre) 10 goals ; 2. Manchev (Rijsel), Giuly (Monaco), Drogba (Marseille), Bamogo (Montpellier) 8 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier