Jens Nowotny vreest na vierde kruisbandoperatie niet voor einde loopbaan.

Voor Leverkusen komt het wegvallen van aanvoerder Jens Nowotny (31) op een heel ongelukkig moment. De ploeg van Klaus Augenthaler ging tegen Liverpool met 3-1 onderuit in de achtste finales van de Champions League. Vooral centraal achterin werd het gemis van de 45-voudige international en de Braziliaan Roque Junior met een (relatief lichte) knieblessure zwaar aangevoeld.

Het boegbeeld – sinds 1996 goed voor 320 Bundesligaduels en nog onder contract tot 2008 – viel in het duel tegen FC Nürnberg (2-4-winst) een paar dagen eerder voor de vierde keer in zijn carrière uit met een zware knieblessure. Uitgebreid onderzoek door de Duitse knie-coryfeeën Hans-Jürgen Eichhorn en Michael Strobel in het nabij München gelegen Straubing wees uit dat de Abwehrchef de kruisband van zijn linkerknie scheurde. Een blessure die hem sowieso ruim een half jaar aan de kant zal houden. Ondanks de nieuwe tegenslag denkt Nowotny er voorlopig niet aan een punt achter zijn actieve voetballoopbaan te zetten. “De eerste maal had ik schrik nooit meer te kunnen spelen op het hoogste niveau. Nu ben ik vol vertrouwen. Ik zal opnieuw de strijd aangaan om fit te worden”, kondigde hij aan. “Ik heb nog altijd een ijzeren discipline.”

De eerste maal overkwam die blessure Nowotny in 1991, toen hij nog voor Karlsruhe uitkwam. Op 30 april 2002, tijdens de halve finale van de Champions League tegen Manchester United, zakte de onfortuinlijke centrale verdediger door zijn rechterknie. Daardoor miste Nowotny de finale tegen Real Madrid (1-2-verlies) en het WK in Japan en Zuid-Korea. Zijn terugkeer verliep dramatisch. In zijn eerste competitieduel tegen Energie Cottbus, op 26 januari 2003, liep de net herstelde Nowotny opnieuw een blessure op aan het gewricht. “Ik kan je mijn revalidatieprogramma gerust doorgeven”, zo grapte Nowotny in die Welt. “Ondertussen ken ik die opeenvolging van procedures vrij goed van buiten.” (FV)Schalke 04 leed vorig jaar zeventien miljoen euro verlies. “Helemaal geen slecht cijfer”, liet financieel directeur Josef Schnusenberg weten. “Maar er is geen probleem met onze liquide middelen. De spelers en leveranciers worden bovendien op tijd betaald. Wij lopen helemaal geen risico.” Robert Hoyzer werd vrijgelaten uit de gevangenis. De scheidsrechter moet zich driemaal per week melden bij de politie. Ook zijn reispas werd ingetrokken. Oud-international Pierre Littbarski (44), vorig seizoen trainer in de J-League, tekende een contract voor twee jaar bij Sydney FC. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Mintal (Nürnberg) 18 goals ; 2. Buckley (Bielefeld) 14 goals ; 3. Berbatov (Leverkusen), Klose (Bremen), Makaay (Bayern München) 12 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier