Atlético Madrid kampt met financiële problemen.

Door de zege tegen Athletic Bilbao is Atlético Madrid zo goed als zeker van een ticket voor de voorronde van de Champions League. De financiële zorgen zijn er voor de club van voorzitter EnriqueCerezo echter niet minder om. Volgens hardnekkige geruchten zal de club daarom zowel de Argentijnse middenvelder MaxiRodríguez, die nog onder contract ligt tot 2010, als diens landgenoot SergioAgüero van de hand doen.

Agüero, de schoonzoon van DiegoMaradona, zweert voor de vorm wel trouw aan Atlético, maar hij wil andere oorden opzoeken. Niet alleen omdat coach Abel Resino, die wellicht ook zal opstappen, de spits een aantal keer voortijdig naar de bank haalde, maar vooral omdat hij niet meer in het project van Cerezo gelooft. Agüero gaf zijn managers alvast de opdracht alle aanbiedingen te onderzoeken. Hij rekent op de connecties van zijn schoonvader om hem aan te bevelen bij clubs als Chelsea, Manchester United, Inter en Barcelona.

Ook de affaires rond Maniche en Giourkas Seitaridis geven aan dat het klimaat bij Atlético erg gespannen is. De Portugees en de Griek woonden de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Gijón niet bij omdat ze niet waren opgeroepen. Vervolgens werden ze uit de kern verwijderd en werd hun contract verbroken. Dat is vanzelfsprekend niet van aard om de andere spelers gerust te stellen.

Dat de geruchtenmolen rond de transfers op volle toeren draait in deze tijd van het jaar is normaal. Maar dat daar bij Atlético vooral spelbepalende steunpijlers worden genoemd, en niet spelers zoals de Franse invallersdoelman Grégory Coupet, is een teken aan de wand. Zo kondigde doelman LeoFranco aan dat hij ingaat op het voorstel om een contract voor drie jaar te tekenen bij Galatasaray. En de Uruguayaanse spits DiegoForlán beseft dat hij de titel van topschutter, die na zijn drie goals vorige zaterdag binnen handbereik ligt, misschien best nu verzilvert. Naar verluidt zou Manchester City alvast 32 miljoen euro voor hem veil hebben.

Barcelona, Real Madrid en FC Sevilla zijn rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Champions League. Recreativo Huelva en Numancia degraderen naar tweede klasse.

Dani Alves, de Braziliaanse rechtsachter van Barcelona, liep op training een blessure op aan de rechtervoet. Hij moet drie weken rusten. Maar dat komt de Zuid-Amerikaan, die dit seizoen 52 matchen speelde en daarin 5 keer scoorde, eigenlijk niet slecht uit, aangezien hij toch was geschorst voor de CL-finale.

Met het oog op de voorzittersverkiezingen bij Real Madrid is 31 mei de laatste dag waarop de kandidaturen kunnen worden ingediend. Florentino Pérez pakt in zijn campagne alvast weer uit met enorm grote namen. Nadat hij eerder al Cristiano Ronaldo noemde, die zelf zei weinig interesse te hebben, evenals Zlatan Ibrahimovic en Kaká (volgens technisch directeur Jorge Valdano zou AC Milan instemmen met zijn transfer voor een bedrag van 60 miljoen euro) kondigde hij nu de komst aan van Xavi Alonso, de middenvelder van Liverpool, voor een bedrag van 26 miljoen euro.

Javi Navarro (35), de verdediger van FC Sevilla, zet een punt achter zijn carrière. De jongste twee jaar had hij geen minuut meer gespeeld als gevolg van een blessure aan de knieschijf. Hij was sinds 2001 aan de slag bij de werkgever van Ivica Dragutionovic en speelde er 168 wedstrijden. In 2006 en 2007 won hij de UEFA Cup. Ook de Spaanse supercup van 2007 en de Copa del Rey van 2007 staan in zijn prijzenkast. Navarro verzamelde ook vier selecties voor de Spaanse nationale ploeg.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier