Nabil Dirar werd na een gesprek met Adrie Koster weer opgenomen in de A-kern.

Toen Club Brugge drie weken terug de boot in ging op Lokeren, waar Nabil Dirar rood had kunnen krijgen na een drieste tackle op Tiko, kwam het de dag erna in de kleedkamer tot een flinke aanvaring tussen Dirar en Adrie Koster. In één moeite door haalde Dirar ook nog uit naar anderen. Het kostte de Marokkaan een verwijdering naar de B-kern, omdat de trainer absoluut een signaal wilde geven dat het zo niet verder kon.

Al in de dagen na het incident kon je horen dat er wel nog een opening was voor de 24-jarige Dirar, met wat stappen van zijn kant – bijvoorbeeld hulp zoeken bij een psycholoog om het explosieve uit zijn karakter te halen. Dat voornemen kwam er ook. Na een gesprek tussen speler en coach stelde Koster eind vorige week een gebaar. Hij wilde de spons vegen over het verleden. Ook de sterke figuren in de kleedkamer gaven groen licht. Dirar, die zich zondag in de kleedkamer excuseerde, krijgt een nieuwe kans. Als hij die niet grijpt, is er in januari veel mogelijk in een transferperiode. Luc Devroe scoutte onlangs in Thailand, en daar viel hem onder meer een rechterflankspeler op. Club bereidt zich voor op een nieuwe kwaliteitsinjectie in de kern, al werden de echte prioriteiten nog niet vastgelegd. Een spits ja, want Joseph Akpala keert momenteel moeizaam terug. De Nigeriaanse boezemvriend van Dorege Kouemaha werkte de voorbije maanden hard, maar de rechter is nog niet zoals het moet. Ook aan een nieuwe verdediger wordt gedacht, al is die misschien gevonden in de figuur van Daan Van Gijseghem, die goed op weg is zijn kans te grijpen.

Verder is er ontzettende zenuwachtigheid binnen Club Brugge in de aanloop naar de derby tegen Cercle. Niet alleen vanwege de fans, die vrijdag even het trainingsveld bestormden, maar ook intern. Dat is een gevolg van de melding van de voorzitter dat er maatregelen zouden worden genomen. Club wil zijn scouting versterken en denkt aan mentale coaching (teambuilding, een psycholoog …), maar met namen komt men vooralsnog niet naar buiten. Er worden dezer dagen wel mensen gecontacteerd, onder meer Johan Desmadryl. Het doorschuiven naar de A-kern van de psycholoog die bij de jeugd werkt en van Sven Vermant, nu al bezig met de beloften, is niet aan de orde. Er wordt veel vergaderd, maar de voorzitter wil zich door de buitenwereld geen timing laten opdringen. We hadden hem hier graag het woord gegeven, maar via de woordvoerder liet hij weten “geen telefoons te beantwoorden”.

Wel kondigde Club maandag aan dat Maxime Lestienne (rood op Beerschot in de bekermatch) naast een sportieve, ook een financiële sanctie krijgt en community work moet verrichten. Wat dat juist inhoudt, was maandag nog niet helemaal gedefinieerd, maar Lestienne moet als onderdeel van die straf alleszins al een jeugdwedstrijd arbitreren.

Club heeft er sinds vorige vrijdag wel een international bij: Vadis Odjidja werd door Georges Leekens opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Rusland. Net op tijd, want Odjidja begon serieus te overwegen of hij voor Ghana geen interlands zou spelen. Dat bevestigt zijn vader Hendry: “Elke voetballer wil graag voor een nationale ploeg spelen. Vadis ook. Toen hem op Studio 1 werd gevraagd of Ghana een mogelijkheid was, heeft hij die deur opengelaten. Meer is er niet. Ik heb telefoontjes om verduidelijking gekregen, maar veel meer kan ik daar niet aan toevoegen. Ik heb ook geen weet van het feit of de Ghanese bondscoach hem volgt. Vadis en ik hebben samen naar het WK gekeken. Ghana was er wel, de Rode Duivels niet.”

door peter t’kint

Lestienne moet een jeugdwedstrijd arbiteren als alternatieve straf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier