e manier waarop

erin slaagde KV Oostende tegen Standard op te peppen, vond ik bijzonder knap. Je had zaterdag de indruk dat niet Oostende maar Standard al met vakantie was. Nu krijgt deze voetbaljaargang met een dubbele wedstrijd tussen Standard en RC Genk voor een Europese plaats nog een spannend slot. Na een schitterende terugronde dreigt Standard zonder Europees ticket achter te blijven. Dat zou jammer zijn voor

. Als voetbalanalist, zo merken wij bij

, kan je met geen enkele trainer beter samenwerken dan met D’Onofrio. Hij is in alle omstandigheden heel bereidwillig, zijn humeur wordt niet bepaald door de uitslag van de wedstrijd. D’Onofrio is de enige trainer die bij zijn verjaardag van ons een fles champagne kreeg. Hij was daar erg blij mee en zei dat hij die fles niet zou uitdrinken maar als een aandenken zou bewaren.

komt voor zo’n prijs niet in aanmerking. Al heeft hij het natuurlijk goed gedaan. RC Genk telt twee punten minder dan in het seizoen waarin het onder

kampioen werd : 70 tegenover 72. Genk heeft dit seizoen in een match of twaalf de situatie in het laatste kwartier rechtgezet. Dat gebeurde ook zaterdag weer op Cercle Brugge. Daarom geef ik de Limburgers de grootste kans om dat Europees ticket alsnog te pakken.

Deze voetbalcampagne heeft misschien ook nog een andere verrassing in petto. Het is nog lang niet zeker dat Club Brugge zaterdag tegen Germinal Beerschot de beker pakt. GBA haalde uit de laatste 11 wedstrijden 22 punten. Daarin zit dan die vernederende 6-0-nederlaag op Club Brugge. Het lijkt erop dat Marc Brys zijn ploeg nadien weer goed opbouwde, je zag het ook nu weer tegen Beveren. Heel voetbalminnend Antwerpen stormt zaterdag naar de Heizel. Dat gaat voor een unieke sfeer zorgen. Voor zijn wat aangetaste imago kan de beker van België dat goed gebruiken.

Vorig jaar heb ik in mijn laatste column van het seizoen voorspeld dat Club Brugge kampioen zou worden. Nu waag ik weer een prognose : in de competitie zal er volgend seizoen geen maat staan op Anderlecht. Frankie Vercauteren is duidelijk bezig om de wapens van Club, collectiviteit en regelmaat, in zijn ploeg te scherpen. Je hebt dat gezien aan de manier waarop hij met Walter Baseggio omging. En aan het gegeven dat hij Aruna Dindane op de bank zette. Als je dat durft, dan ben je van niets bang. En ik heb het al eerder aangegeven : het is net die harde hand die Anderlecht nodig had.

door Wim De Coninck, co-commentator Canal +

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier