Ruud Gullit wil de lat bij Feyenoord toch wat hoger leggen.

Met de Tunesische international Karim Saidi (21) contracteerde Feyenoord de centrale verdediger waarnaar het zo lang op zoek was. Daardoor moeten de Rotterdammers straks weer meedoen voor de titel, ook al beseft Ruud Gullit dat daar meer bij komt kijken dan alleen maar een transfer. “Ik zal mijn spelers tot het uiterste drijven”, sprak de nieuwe trainer in VI.

De gewilde versterking komt uit een andere categorie dan degene waarin Gullit en Mark Wotte in eerste instantie zochten. Jaap Stam en Winston Bogarde werden gepolst, er werd veelvuldig gescout in Frankrijk, terwijl de Deense international Martin Laursen een aanbieding van Aston Villa verkoos. “Er moest een verdediger bij”, aldus Gullit. “Wij werken aan een nieuwe ploeg. Dat moet je zien als het bouwen van het huis. Eerst moet het fundament er liggen, daarna stut je de muren en van daaruit werk je dan verder.”

Vanaf de eerste training, op 5 juli, wil de oud-international zich veeleisend opstellen. “Want ik ben ervan overtuigd dat er meer in Feyenoord zit dan er de laatste jaren uitkwam. We zullen keihard werken om dat voor elkaar te krijgen”, weet hij. “Ik voorspel : de lat gaat hoger, dat hóórt bij een topclub zoals Feyenoord. Wij zullen de spelers tot het uiterste drijven in een poging het beste in ze naar boven te halen. Ik zal de teugels aanhalen, zoals ik dat als speler gewend was bij AC Milan.”

Gullit klinkt erg vastberaden. “In Nederland zien mensen je al snel als een slijmbal wanneer je na de training op het veld wat extra’s doet voor jezelf. Daar moeten we echt vanaf. Ik zal daar heel streng op zijn, maar de motivatie moet in eerste instantie toch uit de spelers zelf komen. Wij bieden ze hier alleen de mogelijkheden.”

Gullit wordt in zijn visie bijgetreden door Wotte. “Iedereen moet gewoon wat harder werken. Als jonge speler moet je op donderdag- en vrijdagmiddag individueel kunnen trainen, maar dat zelf ook willen. Mario Been, Henk Duut en Igor Korneev worden daarvoor vrij gemaakt. Spelers kunnen vanaf volgend seizoen nooit meer zeggen dat het niet kán.”

GARRY DE GRAEF (29) speelt door de promotie van De Graafschap ook de twee komende seizoenen voor de Superboeren. QUICK BOYS veroverde de algehele landstitel bij de amateurs. De zaterdagvoetballers haalden het in de finale van de zondagvoetballers van HSC’21. GERALD SIBON (30, Heerenveen) tekende voor drie seizoenen bij PSV. Dat betaalde 750.000 euro voor de diepe spits. HENK VOS (36) tekende een verbintenis voor onbepaalde tijd bij TOP Oss, met daarin de garantie dat de spits na zijn actieve loopbaan wordt opgenomen in de technische staf. Vos speelde vorig seizoen bij NAC. MARTIJN VAN GALEN (33, ex-KV Mechelen) onderschreef een overeenkomst voor een seizoen bij FC Dordrecht. Hij speelde het afgelopen anderhalf jaar met redelijk succes bij VVV. TOM MUYTERS (19), een jonge Belgische doelman van MVV, tekende een contract voor een jaar met een optie voor een tweede seizoen bij PSV. STANLEY ABOORA (16, ex-Germinal Beerschot) zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor drie seizoenen bij Ajax. (FV)

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier