Geboren op 6 oktober 1978.

Getrouwd metVanessa D’Hooghe, vader van Milan (vijftien maanden).

Wat is je levensmotto ?

“Gewoon proberen te genieten van elke dag en elk moment. Sinds ik vader werd, leef ik veel rustiger. Ik jaag me nog zelden op, haat het woord stress en ravot bijzonder graag met onze zoon.”

Herinner je je nog de titel van de openingsdans op je huwelijksfeest ?

All my life van K-Ci & Jojo, een lied dat ik samen met Vanessa koos. Iets wat spontaan bij ons beiden opkwam. Het is niet echt een klassieker. Dat maakte het voor ons en de gasten alleen maar specialer.”

In welk land had je graag geleefd ?

“Thailand. Het land van de absolute rust. Ik word enorm aangesproken door hun godsdienst en cultuur. Bovendien komt er dan ook nog eens het goede weer en het verrukkelijke eten bij. Ik ben zeker geen grote lezer, maar door dat land raak ik gefascineerd. Sommige zaken probeer ik ook zo goed mogelijk te imiteren, zonder daarin te overdrijven.”

Voor welke maaltijd mogen ze je ’s nachts altijd wakker maken ?

“Ik zal je moeten teleurstellen : het liefst voor niets. Mijn nachtrust is gewoon heilig. Eten vind ik ook niet zo belangrijk. Ik lust bijna alles, maar heb niet echt een specifieke voorkeur voor een drank of gerecht.”

Met welke beroemdheid zou je graag eens een volledige dag willen doorbrengen ?

“Mijn idool was altijd Lennox Lewis, de voormalige wereldkampioen zwaargewichten in het boksen. Die sport boeit me al van jongs af aan. Vroeger heb ik het zelf ook nog beoefend. Maar toen bleek dat ik meer talent had om te voetballen, moest ik een keuze maken. Ik vind het nog altijd jammer dat er een verkeerd beeld over boksen bestaat. Bekijk het gewoon als de nobele kunst van de zelfverdediging. Je moet snel kunnen reageren, explosief zijn en beschikken over een goede uithouding. Ik was niet echt een fan van Mike Tyson, voor wie ik wel veel respect heb. Als je op je zeventiende wereldkampioen kan worden, dan ben je een crack.”

Wat zijn je tekortkomingen ?

“Ik ben redelijk koppig en niet echt een spraakzaam type. Als er dan eens woorden vallen thuis, is het niet altijd even gemakkelijk om die problemen uit te praten. Ik blijf nogal sterk bij mijn standpunt. Maar in de meeste gevallen vinden we wel een oplossing.”

Wat irriteert je in je dagelijks bestaan ?

“Dat iedereen zo opgejaagd leeft. Het moet allemaal rap-rap gaan, waardoor er te weinig tijd wordt besteed aan familie, vrienden en kinderen. Wat me ook stoort, is dat velen altijd maar aan de toekomst denken. Ik ben zo niet. Daarvoor haal ik mijn inspiratie uit zen, die stelt : leef nu ! Ver vooruitkijken helpt toch niet veel.”

Lijk je op je vader ?

“Ongelofelijk veel. Niet zozeer uiterlijk, maar vooral karakterieel. Het zijn de details die het opvallend maken. We zijn beiden heel explosief – voor kleine dingen, futiliteiten kunnen we ontploffen – maar ook sociaal aangelegd.”

Wat voor buren heb je ?

“Vooral oudere koppels. We hebben weinig contact met die mensen, omdat we hen ook niet echt opzoeken. Momenteel bouwen we ons eigen huis en daar kennen we onze buren wel. Jonge mensen met kinderen die voetballen. Dat is altijd leuk meegenomen.”

Hebben jouw tatoeages een speciale boodschap ?

“Niet echt. Die op mijn rug is iets heel persoonlijks. Dat hou ik liever voor mezelf. Op de binnenkant van mijn arm staat de naam van mijn zoon. En op mijn buik staan enkele letters van dierbare personen. Meer moet je daar niet achter zoeken.”

Weet je hoe je iemand moet reanimeren ?

“Ja, want ik heb daar nog een cursus voor gevolgd. Mocht het nodig zijn, dan zou ik het wel nog kunnen. Bij lichte twijfel zou ik wel zo snel mogelijk de hulpdiensten verwittigen. Het heeft geen zin daarbij risico’s te nemen.”

Neem je snel beslissingen of ben je een twijfelaar ?

“Ik ben ne snellen, maar impulsief mag je het niet noemen. Als iets me bevalt, dan neem ik het en kom ik niet snel op mijn beslissing terug. Maar gelukkig is het nog nooit echt verkeerd afgelopen. Buitensporig gedrag is niet voor mij weggelegd.” n

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier