Jullie zijn getrouwd ?

“Ja, op 21 april van dit jaar. Het was eerst niet voorzien, maar met de komst van de baby hebben we besloten om toch snel te trouwen. ( Laurent : “Omdat ze Nederlandse is, is het veel praktischer om getrouwd te zijn. Een kwestie van administratie.”) Ik keerde pas in maart terug uit Engeland en om in België te blijven moest ik hier studeren of werken. We zijn enkel voor de wet getrouwd, het grote huwelijksfeest moet later nog komen.”

Al ideeën ?

“Ja, genoeg. Laurent wil in een kasteel trouwen. ( Laurent : Ikke ? !)”

Wat voor iemand is Laurent ?

“Hij is zeer kalm. En wat ik bijzonder leuk vind : hij is mijn man, mijn minnaar en mijn beste maatje. Je kan met hem gezellig praten of lol maken.”

Zijn grootste kwaliteit ?

“Hij wil altijd de heer uithangen. De redder in nood. Vind ik best wel plezant.”

En mindere ?

“Soms kunnen heel kleine dingetjes hem doen ontploffen. Als de computer blokkeert, bijvoorbeeld, windt hij zich enorm op. Die woede duurt meestal niet lang, maar is soms erg extreem.”

Je bent een jonge mama, heb je al iets ervaren dat we als het typische moedergevoel kunnen bestempelen ?

“De eerste maand had ik dat helemaal niet, nu begint dat stilaan te komen. Ik heb ook niet echt van de zwangerschap genoten, ik voelde mij vooral geremd. Je kan niet sporten en geen zotte dingen doen.”

Hoe ben je in België verzeild ?

“Ik ben oorspronkelijk van Den Haag. Mijn vader, die douanier is, werd overgeplaatst naar België en toen ik negen was, verhuisden we naar Overijse. Ondertussen keerde mijn familie terug naar Den Haag. Ik voel mij zeker geen Belgische ( Laurent schudt heftig neen), maar ik voel mij ook niet honderd procent Nederlandse. Ik heb ook nog vier jaar in Engeland gewoond, hé.”

Je hebt er gestudeerd ?

“Ik volgde communicatiewetenschappen en media. Ik moet enkel nog mijn eindwerk indienen om mijn diploma te halen. Ik kreeg er ook de mogelijkheid om stage te lopen bij de BBC-televisie.Door die ervaring ben ik wel veel kritischer geworden ten opzichte van de media. In feite wil ik journaliste worden of iets in de media doen. Liefst iets met cultuur of onderzoeksjournalistiek. Mijn eindwerk maak ik over de discriminatie van zwarten in de Britse media. Eerst heb ik Frans gestudeerd in Amsterdam, maar daarmee ben ik na een jaar gestopt om Laurent te volgen naar Engeland. Het was een periode dat ik dacht dat onze relatie stilletjes zou uitdoven omdat we ver uit elkaar zaten, en toen kwam hij met dat voorstel om hem achterna te reizen naar Coventry. Het was een avontuur dat mij wel aansprak, in Engeland woonden we bovendien voor het eerst samen. Ik bewaar aan Engeland heel goede herinneringen. Het leven is er relaxed en aangenaam.”

Je bent cultureel aangelegd, wat mogen we daaronder verstaan ?

“Tot mijn zestiende speelde ik viool. Uit rebellie tegen mijn ouders gaf ik dat op, misschien een spijtige keuze want ik denk wel dat ik er mijn beroep van had kunnen maken. Mijn liefde voor muziek ben ik echter nooit kwijtgeraakt. Ik luister naar alles : klassiek, country of pop. Daarnaast houd ik van schilderkunst. Mijn favoriete stroming is het surrealisme, met Salvador Dalí op kop. En ik ga geregeld naar het theater. Het laatste stuk dat ik zag, was ‘Democratie’ in het Raamtheater.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier